Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Les previsions apunten a un augment de l'11% de la collita de préssec i nectarina

1 fotos

Les primeres estimacions de collita de préssec i nectarina a Catalunya apunten a un increment global de l'11% respecte la campanya de 2011. A Lleida, l'increment se situaria al 12% i assoliria un total de 351.900 tones. Així, l'estimació de collita de préssec i nectarina a Catalunya per al 2011 és lleugerament superior a l'any passat per una millora en els rendiments i per l¡aportació de quilos que donaran les plantacions joves, i el calendari frenològic és normal i avançat respecte a l'any passat. Les dades també constaten un important increment de l'exportació d'aquests cultius l'any 2010 per part de Catalunya.

Aquestes dades les van fer públiques aquest divendres el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, i de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, i conjuntament amb el director general d'Afrucat, Manel Simon, i amb el president de la Comissió de pinyol d'Afrucat, Felip Saló.

Pelegrí també va anunciar una pròrroga del Pla de reconversió de plantacions de fruita dolça a l'espera del nou. Així, ha explicat que el Pla 2006-2011 pretenia reconvertir a nivell de tot l'Estat unes 12.000 hectàrees i, actualment, a Catalunya ja s'han reconvertit unes 3.300 hectàrees. L'import total d'ajut concedit per aquesta reconversió és de 16.901.138 euros. Així, un cop exhaurit el Pla de reconversió 2006-2011 es planteja elaborar-ne un de nou, i mentrestant s'ha procedit a prorrogar el Pla inicial per a actuacions a realitzar fins al 31 juny del 2013.

Les novetats per a aquesta pròrroga són en primer lloc, que s'inclou la reconversió de l'albercoquer i en segon lloc, que se simplificarà tot el procés administratiu unificant en una sola sol·licitud els ajuts dels anys 2011 i 2012.

De totes maneres, val a dir que caldrà esperar un parell de mesos per a poder disposar de les dades definitives de previsió de collita de préssec i nectarina a Catalunya, que representen el 37% de la producció estatal.

 

Data de Publicació 01 Maig de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AfruCat , agricultura, fruticultura, ramaderia , DAAM "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.