Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 7 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Agricultura està pagant els deutes i aportant liquiditat

1 fotos

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va  presidir el passat 18 d'abril una reunió bilateral entre el Departament i el sindicat agrari Unió de Pagesos.  En el decurs de la trobada es van tractar diversos temes, entre ells els pagaments pendents de l'etapa anterior i l'estat de les resolucions aprovades en el debat monogràfic del sector agrari d'ara fa un any, així com altres temes d'interès mutu com els fitosanitaris, l'aplicació de la Llei de benestar animal o les línies de suport al sector a través de l'Institut Català de Crèdit Agrari, entre d'altres.
 
Pel que fa a l'estat dels pagaments pendents, el conseller va destacar que entre l'1 de gener i el 30 d'abril el Departament haurà pagat 12,5 milions d'euros del deute pendent dels exercicis 2009 i 2010, i que hi ha 21 milions més tramitats i pendents de pagament durant les properes setmanes per part del Departament d'Economia.
 
Pelegrí va aprofitar aquesta trobada per recordar al sindicat agrari que des de l'entrada del nou equip, s'han obert més de 15 línies d'ajut per valor de més de 250 milions d'euros, i que durant els propers mesos es publicaran 11 línies més per valor de 50 milions d'euros. Entre aquestes, es troba la de les assegurances agràries -una de les més reclamades pel sector-, que es manté amb la mateixa dotació de 8,8 milions d'euros que l'any anterior.
 
Pel que fa al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) i al FEAGA, Pelegrí va explicar que durant el primer trimestre del 2011 s'han liquidat més de 27 milions d'euros i que es preveu que durant els mesos d'abril i maig es pagaran 40 milions més.
 
D'altra banda, pel que fa a l'estat de les resolucions del debat monogràfic del sector agrari, el conseller va explicar que des del gener s'han analitzat les prop de 120 resolucions sorgides del debat i, que d'acord amb els reptes que s'ha marcat el Govern per aquesta legislatura, s'està treballant en més de 60 d'aquestes resolucions i analitzant la resta per establir el pla d'acció i els programes de mesures a desenvolupar al llarg de la legislatura.

Data de Publicació 25 Abril de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , ajudes i subvencions , DAAM "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.