El Segrià és la zona d'on prové gairebé el 80% del préssec i nectarina produïda a Catalunya i més del 25% de la d'Espanya. No obstant això, el 35% dels consumidors espanyols no en coneix la procedència. Passa el mateix amb altres fruites com la poma o la pera. En poma, el 60% dels enquestats diu que no sap on està produïda, tot i que en pera, existeix un 15% que assegura que és un producte lleidatà. Aquestes dades les va fer públiques el director general d'AfruCat, Manel Simón, durant la jornada agrícola que va tenir lloc a Torres de Segre el passat 15 de febrer i que portava per títol III Trobada sobre els reptes de futur de l'empresa agrària. El futur de l'empresa frutícola en base a la seva dimensió.
Sota el títol Demanes actuals i de futur de la fruita dolça, Simón va destacar aquesta desconeixença per part del consumidor, que a més, tampoc distingeix les diverses varietats. També va fer un repàs amb l'ajuda dels empresaris frutícoles presents a la sala, de les necessitats dels clients, destacant-ne la qualitat i el preu. No obstant, Simó va matisar què vol dir qualitat, indicant-ne el sabor, el producte, la presentació i el servei. Matitzant encara més, d'acord amb un estudi realitzat per AfruCat, el consumidor compra en primer lloc per l'aspecte extern, en segon lloc pel sabor i després pel color. A diferència del que molts pensen, el factor preu se situa en quarta posició.
El director general d'Afrucat també va explicar els resultats d'una prova pilot en la que el supermercat Plusfresc separava les fruites i les seves varietats en funció del grau d'acidesa o dolçor. L'experiment va fer augmentar les vendes en un 35%, pel que Simó va afirmar que l'any que ve Plusfresc incorporarà aquesta tècnica de forma permanent.
** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.