Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Unió de Pagesos convoca una manifestació a Barcelona pel 20 de febrer

Reclamen mesures urgents al Govern català, espanyol i de la UE davant la greu situació del sector

1 fotos

Sota el lema "Per uns preus justos al camp i a la ciutat", el sindicat Unió de Pagesos ha anunciat que durà a terme una manifestació el proper 20 de febrer a Barcelona per reivindicar mesures urgents per millorar la situació del sector agrari. Segons Josep Cabré, coordinador territorial de Lleida d'UP a Catalunya, els pagesos han passat un any dolent marcat pels preus baixos, l'abús de poder de la gran distribució i la baixada en picat de la renda agrària, que suposa una pèrdua del 43% des de 2001 fins avui dia. Mentre, han afirmat, el Govern català i central es queda impassible davant l'incompliment de les normatives de competència, comerç i consum i permeten la vulneració dels drets dels consumidors. Aquesta mobilització coincideix amb la celebració d'un debat monogràfic al Parlament de Catalunya impulsat pel sindicat i que anirà destinat a valorar la situació del sector.

Davant la greu crisi que suporta el sector, UP reclama polítiques agràries (fiscals, de foment, estructurals i sectorials) que donin suport a la pagesia professional (individual o en grup), que incloguin també la sortida digna a les persones sense recanvi generacional, una nova legislació en el comerç agroalimentari i una nova Política Agrària Comuna (PAC) forta i eficaç.

Entre les propostes, com ha indicat Cabré, trobem mesures que es reivindiquen des de fa mesos i algunes des de fa anys. "Tenim la problemàtica de sempre però agreujada per la greu crisi econòmica que viu el país".

Per la seva banda, Frances Pena, responsable d'estructures de la permanent d'Unió de Pagesos, ha fet una valoració dels 3 anys del Programa de Desenvolupament Rural i ha qualificat de "vergonyós" que per exemple, cadenes de supermercats d'aquí no estiguin venent productes catalans o que a Andalusia comptin amb 9 milions d'euros de promoció de productes agraris dins el PDR mentre que Catalunya només en tingui un.

Per últim es va posar de manifest la voluntat del sindicat de dur a terme accions per denunciar l'incompliment de la normativa de comerç fent al·lusió a possibles acords entre tres grans cadenes (Mercadona, Carrefour i Caprabo) per portar els preus a la baixa.

Per donar a conèixer aquestes reivindicacions, el sindicat ha organitzat assemblees per tot el territori per donar-ne a conèixer els motius. A banda d'això, cal recordar que Unió de Pagesos no va unir-se a la vaga conjunta dels sindicats agraris estatals que va tenir lloc a Madrid el passat 21 de novembre.

Data de Publicació 12 Gener de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , mobilitzacions ciutadanes , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.