Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

JARC alerta que la carn de vedella podria encarir-se un 10% si es retallen les ajudes de la PAC

2 fotos

La carn de la vedella es pot encarir fins a un 10% si es retallen els ajuts al sector vaquí en el marc de la nova Política Agrària Comú, la PAC, per al període 2013-2020. Si això passa, pot provocar una davallada en el consum que faria empitjorar encara més la situació del sector. Així ho va alertar el sindicat de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya en el marc de la jornada de la Vedella de JARC a Lleida celebrada el 3 de desembre.

Durant la jornada, el sindicat agrari va posar sobre la taula el més desfavorable dels escenaris, és a dir, la retallada d'ajuts al sector. Si això passés, es podrien perdre uns 8.000 euros per explotació cada any, i això vol dir que en el conjunt de Catalunya, el sector boví de carn perdria al voltant de 30 milions d'euros.

A tot això, cal afegir-hi la incertesa que plana ara sobre quin serà realment el futur dels ajuts i de cap on es decidirà encaminar la Política Agrícola Comuna (PAC) per al període 2013-2020 provocarà a curt termini una paralització de les inversions al sector fins que l'any 2012 no es conegui exactament com quedarà tot plegat.

Per tal de reduir costos, existeixen sistemes alternatius d'alimentació en el vedell d'engreix. Una d'elles és la utilització dels farratges per a reduir l'impacte del preu del cereal sobre el cost de producció, tot i que això suposa un allargament en el termini d'engreix.

Més de 150 ramaders i professionals del sector boví de carn van assistir a la jornada.

 

Data de Publicació 06 Desembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , ajudes i subvencions , JARC , Lleida , PAC , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.