Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 7 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El últims estocs de fruita dolça es vendran per sota el preu de cost

1 fotos

Unió de Pagesos ha denunciat avui que els baixos preus que perceben els productors pels últims estocs de fruita dolça podrien arribar a generar pèrdues. El sindicat reclama a les administracions que es persegueixin els abusos de la gran distribució i sobretot la venda a pèrdues.

Raül Sales, responsable nacional del sector de la fruita dolça del sindicat, ha explicat que la poma es paga entre els 30 i els 35 cèntims a Mercolleida, dels quals el pagès en cobra entre 15 i 18 cèntims i els costos de producció arriben entre els 22 i 25 cèntims. Pel que fa a la pera, es paga entre 45 i 50 cèntims, uns 10 cèntims menys que ara fa un any. Amb préssec, freguen els costos de producció, tot i que en paraguaio i platerina a principi de campanya els preus eren raonables.

El coordinador d'UP a Lleida, Josep Cabré, ha fet una crida al Govern català i en especial al nou conseller d'Agricultura perquè porti a Competència els abusos de la gran distribució, els mals etiquetatges i els fraus en general. A més, ha recordat que la venta a pèrdues és una pràctica il·legal i que cal actuar i porta-la als tribunals. En aquest sentit, Cabré ha explicat que durant el mes de febrer es preveu la primera reunió del sindicat amb el conseller.

Demanen un segon pla de reconversió varietal

D'altra banda, Unió de Pagesos continua reclamant al ministeri de Medi Ambient i medi Rural i Marí, el MARM, un segon pla de reconversió varietal de la fruita dolça en les seves esmenes a la proposta de reial decret per la qual es prorroga el primer pla dos anys més, fins el març de 2013. Per al sindicat, un segon pla de reconversió ajudaria al sector.

Un acord polèmic

Per últim, Cabré ha fet referència a l'acord entre la Unió Europea i el Marroc pel qual es liberalitza el comerç agrícola. El sindicat agrari creu que aquest pacte incrementarà les dificultats per a la comercialització de fruita i horta. En aquest sentit, el responsable nacional del sector de la fruita dolça s'ha mostrat preocupat per la competència deslleial que això suposa tenint en compte les normatives que imposa la Unió Europea que fan encarir el producte i que no s'exigeixen a productes de fora. El sindicat exigeix l'elaboració de protocols d'importació que assegurin que els productes importats estan lliures de plagues i malalties que aquí no són endèmiques.

Data de Publicació 26 Gener de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.