Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

UP es reuneix amb els partits per demanar que votin en contra de la retallada a l'energia fotovoltaica

  • Imatge d'una planta d'energia fotovoltaica a Torres de Segre
1 fotos

Una delegació d'Unió de Pagesos encapçalada per Jaume Pedrós, responsable nacional del sector de farratges del sindicat, juntament amb membres de la Asociación Nacional de Productores de Energías Renovables (ANPER), estant ara reunits al Congrés dels Diputats de Madrid amb representants dels diferents partits polítics per demanar que votin en contra del reial decret que pretén retallar els incentius a l'energia solar fotovoltaica per a la pagesia, coincident amb la votació d'aquest reial decret, que tindrà lloc avui a les 12 h.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) ja van confirmar al sindicat que votarien en contra del reial decret en les trobades mantingudes prèviament. Els representants d'Unió de Pagesos i d'ANPER es reuniran aquest matí amb Fèlix Larrosa (PSC), Francesc Canet (ERC), Núria Buenaventura (ICV), Conxita Tarruella (CiU) i José Ignacio Llorens (PP).

El sindicat reiterarà als diputats de les diferents formacions el seu rebuig al reial decret, que pretén retallar en un 30% els incentius a l'energia solar fotovoltaica, així com la situació d'indefensió dels agricultors i ramaders que van instal·lar plaques fotovoltaiques després d'una intensa campanya divulgativa per part de les administracions. Els productors van projectar les seves inversions a partir de les condicions establertes pel Ministeri d'Indústria recollides en els reials decrets de 2004 i 2007, i que amb la votació del reial decret de demà es pretén modificar retroactivament.

L'impuls que les administracions van donar a l'energia fotovoltaica, especialment a partir de 2007, va tenir un gran impacte a les zones agràries de Catalunya amb més radiació solar. Molts productors agrícoles i ramaders ho van considerar una activitat complementària per a la seva explotació. Cal recordar que van ser esperonats pel propi departament d'Agricultura, que feia xerrades a les zones rurals de Lleida animant a fer-ho com a estratègia de diversificació.

 

Data de Publicació 25 Gener de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " energia , Espanya , Govern estatal , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.