Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

UP denuncia la indefensió que patiran els pagesos que tenen plaques fotovoltaiques si es retallen les ajudes

1 fotos

Unió de Pagesos denuncia que la reducció d'ingressos per la retallada dels incentius a l'energia solar fotovoltaica (d'un 30% pel 2011-13 i un 15% els anys posteriors) deixa en una situació d'incertesa i indefensió els professionals agraris que van instal·lar plaques solars com a activitat complementària per a la seva explotació. El sindicat recorda que els productors van projectar les seves inversions després d'una intensa campanya divulgativa de les administracions catalana i central, i que ho van fer en base a les condicions establertes pel Ministeri d'Indústria a partir dels reials decrets de 2004 i 2007 que ara pretén modificar retroactivament.

El passat 23 de desembre, el Consell de Ministres va aprovar que retalla els incentius pel sistema de limitar les hores retribuïdes a tarifa regulada, a més de limitar a 28 anys el dret a percebre-la. El Congrés té fins el 24 de gener per ratificar la retallada. Fins el moment, la legislació vigent oferia una retribució partint d'una tarifa que els primers 25 anys anava pujant anualment l'IPC menys el 0,5, i que 26è any baixava de cop un 20% aproximadament, però que es mantenia durant la vida útil de la instal·lació.

L'impuls que les administracions van donar a l'energia fotovoltaica, especialment a partir de 2007, va tenir un gran impacte a les zones agràries de Catalunya amb més radiació solar. Molts productors agrícoles i ramaders ho van considerar una activitat complementària per a la seva explotació. Cal recordar que van ser esperonats pel propi departament d'Agricultura, que feia xerrades a les zones rurals de Lleida animant a fer-ho com a estratègia de diversificació.

 

 

Data de Publicació 10 Gener de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " ajudes i subvencions , DAAM , Govern estatal , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.