Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Les al·legacions al cens a Cambres Agràries es podran fer a les oficines d'agricultura

1 fotos

Finalment el Departament d'Agricultura ha acceptat la demanda de JARC per a permetre l'entrada d'al·legacions al Cens de les Eleccions a Cambres Agràries del proper 20 de febrer a qualsevol oficina del Departament d'Agricultura, ja siguin les comarcals, els serveis territorials o els serveis centrals a més a més de poder-se fer mitjançant els Ajuntaments. Alhora, aquells que vulguin participar en aquests comicis, i hagin de tramitar la seva inclusió al cens perquè no hi surtin no hauran de presentar fotocòpies compulsades dels documents acreditatius que compleixen els requisits per a ser-hi.

Des de JARC es considerava inviable que els 900 municipis poguessin tramitar les al·legacions a un cens clarament incomplet, en alguns casos per manca d'infraestructura i per altre perquè en les dates que ens trobem suposava una enorme dispersió dels punts de recollida de la documentació. Si com s'ha aconseguit es posen a disposició dels pagesos i ramaders les 40 oficines comarcals i els serveis territorials del DAR els tràmits seran molt més àgils, ja que qui ha de resoldre els expedients és la Junta Electoral Central (ubicada al DAR).

Per a poder presentar les al·legacions que permeten als professionals del sector estar al cens, i per tant exercir el dret a vot, aquests han de presentar l'últim rebut d'autònoms agràries i la resolució de l'alta d'autònoms agràries si són persones físiques, mentre que si es tracta de persones jurídiques cal presentar la còpia dels estatuts on s'esmenti que l'objectiu és exclusiu agrari, ramader i/o forestal.

Després de fer una primera revisió del cens provisional el DAR va presentar a les organitzacions agràries el que estableix qui pot i qui no pot votar en les Eleccions a Cambres Agràries del proper 20 de febrer, JARC va detectar que es tractava d'un document "clarament incomplet" ja que hi ha "moltes explotacions qualificades pel propi Departament com a Explotacions Agràries Prioritàries (EAP) que no hi apareixen, com tampoc ho fan joves que es van incorporar a l'activitat agrària l'any 2008".

Les eleccions a Cambres Agràries, previstes per al proper 20 de febrer tenen com a objectiu mesurar la representativitat de les diferents organitzacions agràries, i per tant és l'eina de què disposen els pagesos i ramaders per a determinar quina d'aquestes defensa millor els seus interessos. El període per a presentar les al·legacions finalitza el proper dia 7 de gener i per això des de JARC es faran els tràmits necessaris per a que aquells professionals que vulguin exercir el seu dret a vot i compleixin els requisits establerts per la llei puguin fer-ho.


Data de Publicació 29 Desembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , eleccions , JARC , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.