Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Incertesa al sector boví

L'exportació d'animals vius a països àrabs fa que la disminució del consum no perjudiqui tant al sector

1 fotos

Alcarràs va acollir el 28 d'octubre la XII Jornada Tècnica de boví de carn. Més de 300 persones van acudir a Lo Casino per informar-se de la situació del sector per afrontar un futur que sembla ser incert. El president de l'Associació de Productors de Boví de Carn, Asoprovac Catalunya, Josep Roca, va dir que el consum ha disminuït com a conseqüència de la crisi econòmica. Els consumidors miren més el preu i aposten per productes més barats. D'altra banda, va explicar que des del mes de juny fins avui dia, aquesta disminució s'equilibra amb l'exportació d'animals vius a països àrabs, tot i que deia que aquesta no és la solució al sector ja que s'exporta matèria prima.

"La carn de vedella té l'etiqueta de ser cara", afirmava Roca, "però això només es compleix amb l'entrecot i el filet". Existeix una competència deslleial amb els productes de fora la Unió Europea que provoca que els seus productes siguin més barats perquè no han de passar tants controls. Per aquest motiu, el president d'Asoprovac demanava als ramaders produir menys i apostar per la qualitat i la promoció.

Josep Puxeu, secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, va clausurar la jornada juntament amb el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena. Puxeu va assegurar la UE continuarà recolzant la Política Agrària Comuna, la PAC, més enllà del 2013 i que aquesta ha d'assegurar un futur sostenible per l'agricultura i ramaderia europees. En aquest sentit, va subratllar que la PAC ha de comptar amb ajudes directes que permetin mantenir l'activitat agrària.

Cal destacar que Catalunya és la primera comunitat autònoma en nombre de sacrificis i produeix més de 20% del total de carn de boví d'Espanya.

 

Data de Publicació 31 Octubre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Alcarràs , boví "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.