Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

La Fira de l'Oli de Maials preveu més de 13.000 visitants

5 fotos

La tretzena edició de la Fira de l'Oli Verd de Maials i Mostra de truita d'ametlles i orelletes que tindrà lloc aquest cap de setmana, preveu acollir més de 13.000 visitants. A més, els càlculs de venda d'oli es xifren en 15.000 litres.

Durant tot el cap de setmana hi ha programades activitats, exposicions, demostracions, sorteigs i fins i tot una trobada motorística, a més d'una jornada de portes obertes de la Cooperativa de Maials per tal que els assistents coneguin el procés de producció de l'oli. Al poliesportiu s'instal·laran els 80 expositors per tal de donar a conèixer els seus productes.

Tal i com explicava l'alcalde de Maials, Joan Sabaté, enguany el ciclista Sergi Escobar serà investit 'Amic de l'Oli 2010'. Coincidint amb aquesta tretzena edició també es donarà el tret de sortida a la segona edició de Camins d'Or Líquid al Segrià Sec.

D'altra banda, el president de la Cooperativa de Maials, Josep Segura, ha explicat que el mercat de l'oli ha baixat i que degut a la difícil situació econòmica, els consumidors, en alguns casos, miren més el preu que la qualitat. Per aquest motiu, el preu d'aquest or líquid ha baixat de 4,40 euros el litre a 3,80 euros el litre, per tal d'arribar a més públic i donar-lo a conèixer. Segura ha fet una crida als consumidors perquè comprin el producte del país per evitar que l'oli hagi d'exportar-se fora del territori. La Cooperativa de Maials preveu produir enguany unes 800 tones d'oli.

L'oli verd és el primer que s'elabora cada temporada i correspon a la categoria més alta dels olis d'oliva verge. Degut a la situació geogràfica de Maials, els fruticultors ja poden collir l'oliva després de Tots Sants i es converteixen així en el primer poble en produir oli d'oliva de la campanya. Precisament, l'objectiu de la Fira de l'Oli Verd de Maials és donar a conèixer aquest producte.

 

 

Per veure el programa d'activitats feu clic aquí.

 

 

Data de Publicació 17 Novembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , fires , Maials "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.