Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El Govern inverteix més de 36 milions en ajuts per a les explotacions agràries i la fruita dolça

1 fotos

El Govern ha aprovat destinar més de 36 milions d'euros a augmentar la competitivitat de les explotacions agràries, afavorir-ne el relleu generacional i donar resposta a les necessitats financeres de les explotacions de fruita dolça.

En relació amb la competitivitat de les explotacions agràries, s'ha acordat incrementar l'import destinat a la convocatòria 2010 d'ajuts associats al contracte global d'explotació (CGE). D'aquesta manera, es dóna resposta a totes les sol·licituds presentades, ja que es considera primordial fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector, així com fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció al medi ambient.

Per tant, i atesa la voluntat del Govern d'atendre les sol·licituds d'ajuts associats al CGE, s'ha aprovat modificar la quantitat aprovada a finals del 2009, que era de 18 milions d'euros, i augmentar la partida fins als 28.550.000 d'euros. La distribució serà de 9 milions d'euros per 2010, 11.750.000 euros per al 2011 i 7.800.000 euros per al 2012.

El Govern també ha aprovat l'autorització d'una despesa pluriennal de 6.665.791 euros per a la convocatòria dels ajuts per al cessament anticipat de l'activitat agrària, prevista en el Pla de xoc del sector agroalimentari del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. L'objectiu d'aquesta mesura és reestructurar i modernitzar el sector agrari mitjançant el relleu de productors majors de 60 anys per altres de més joves, que o bé exerceixen l'activitat a títol principal, o són titulars d'explotació agrària prioritària.

Els diners que s'hi ha destinat permetran finançar el pagament d'aquest ajuts durant els propers 10 anys i suposarà una inversió total de 8.656.872 d'euros, tenint en compte el cofinançament del fons FEADER d'aquest ajut.

Pel que fa al sector de la fruita dolça, atesos els preus anormalment baixos tot i les fortes tempestes de l'estiu del 2009, el Govern va proposar l'obertura d'una línia de préstecs de l'ICCA específica que va ser autoritzada per Acord de Govern del 16 de febrer de 2010. D'altra banda, i per tal de reduir les càrregues financeres d'aquestes explotacions, el Govern va aprovar una línia d'ajuts, inclosa en el Pla de xoc, consistents en la bonificació de fins a 4 punts d'interès dels primers 40.000 euros de préstec, per un import màxim de 299.033 euros. L'increment aprovat per l'executiu possibilita atendre la totalitat de sol·licituds presentades, ampliant la dotació en un import de 729.642 euros.

Data de Publicació 09 Novembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , ajudes i subvencions , Generalitat "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.