Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

S'enfonsen els preus de l'oli d'oliva

El sindicat Unió de Pagesos ho atribueix als abusos de la gran distribució

1 fotos

Unió de Pagesos atribueix l'enfonsament dels preus de l'oli d'oliva percebuts pel productor per quart any consecutiu als abusos de la gran distribució, que ja domina el 86% de la quota de mercat de l'oli d'oliva verge i verge extra. Així, el preu en origen de l'oli d'oliva verge ha baixat un 1,5% respecte a l'anterior campanya, l'oli d'oliva un 4%, i l'oli de pinyolada un 1,4%, mentre el preu de l'oli d'oliva verge extra només s'ha recuperat un 1% respecte a l'any anterior.

Per al sindicat, l'abaixada dels preus en origen només és atribuïble a la pressió exercida per la gran distribució ja que la producció i la demanda mundials d'oli d'oliva estan equilibrades (2,148 milions de tones produïdes i 2,242 milions de tones consumides aquesta campanya) i en cap de les tres últimes campanyes hi ha hagut un excés d'oferta d'oli d'oliva en el mercat que pogués provocar una abaixada com la que s'ha produït en el preu de l'oli d'oliva. A més, enguany les exportacions d'oli d'oliva de l'Estat han estat un 35% més elevades que en les darreres quatre campanyes.

Respecte a l'any 2007, el preu de l'oli d'oliva verge extra ha baixat un 40%, fins arribar als 2 €/kg d'aquesta campanya; el de l'oli d'oliva verge, un 24% fins els 1,86 €/kg d'aquesta campanya; el de l'oli d'oliva, un 22% fins els 1,88 €/kg d'aquesta campanya i, el de l'oli de pinyolada, un 33% fins els 1,67 €/kg. El preu de les olives per a oli ha baixat un 35% fins els 0,335 €/kg d'olives.

La previsió del sindicat de producció d'oli d'oliva per a la campanya 2010-2011 a Catalunya és d'unes 29.632 tones, un 9,43% menys que el volum generat en aquesta campanya. Respecte a la producció d'olives, la previsió és que es redueixi a totes les comarques excepte a les del Baix Penedès, que augmentarà un 10%; el Baix Ebre, amb un 67% més, i el Montsià, amb un 50% més. I la Ribera d'Ebre, les Garrigues i l'Urgell que tindran una producció similar a la de la campanya passada.

El sindicat considera que si no es produeix un canvi en la tendència dels preus, el sector productor català no podrà continuar mantenint les plantacions d'oliveres en l'estat òptim actual. En aquest sentit, el sindicat reitera la seva demanda a l'Agència Catalana de Consum per tal que actuï davant les pràctiques que està portant a terme la gran distribució.

 

Data de Publicació 20 Octubre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.