Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El préssec i la nectarina plana guanyen terreny al Baix Segrià

Així ho van demostrar les exposicions varietals dutes a terme a Gimenells i a Soses

7 fotos

Més de 800 agricultors i tècnics es van aplegar el 29 de juliol a Gimenells per conèixer les noves varietats de préssec i nectarina amb què l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària, ha treballat els darrers anys. En total es van presentar unes 80 varietats de les 288 que té l'IRTA a l'estació experimental de Gimenells. El seu director a Lleida, Simó Alegre, va explicar a la revista Altanto!! que la resta de varietats, encara per madurar, es presentaran a la jornada fructícola que tindrà lloc a Mollerussa a finals del mes d'octubre.

Alegre va afirmar que les varietats més destacades de la jornada són el préssec i la nectarina plans, ja que és on més innovació s'ha fet i del que s'està plantant més actualment. D'altra banda, la nectarina de carn groga i blanca, seguits del préssec roig de carn groga també estan al punt de mira. Aquestes noves varietats presenten una alta coloració, una forma rodona i un bon calibre a més d'un gust dolç i un calendari de maduració similar.

S'ha de destacar que aquestes exposicions varietals s'han convertit en un referent nacional on hi acudeixen agricultors d'Aragó, La Rioja, Navarra i fins i tot de Múrcia, entre altres regions.

Pel que fa a la VII exposició de préssec i nectarina a Soses que va tenir lloc el primer cap de setmana d'agost, hi van acudir més de 2.500 persones. Allà s'hi van exposar unes 120 varietats de préssec, nectarina, pavia i paraguayos, una trentena de les quals eren noves. A més, els assistents van poder gaudir d'una macro macedònia que van preparar l'Associació Cultural de Dones de Soses.

Data de Publicació 01 Agost de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , associacions de dones , exposicions , Gimenells i Pla de la Font , Soses "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.