Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Es preveu una bona temporada de bolets a Lleida

  • Foto d'arxiu
1 fotos

Des de fa molts anys, centenars de boletaires afeccionats es desplacen als boscos de les Terres de Lleida a buscar bolets i omplir els cistells i, de passada, aprofiten la seva estada per fer turisme, la qual cosa beneficia l'hostaleria, la restauració i els comerços de les comarques de muntanya lleidatanes. Enguany, estan de sort, ja que els experts auguren que hi haurà una bona temporada per plegar rovellons, llenegues, fredolics, camagrocs, llengua de bou, ous de reig o ceps, entre d'altres.

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya a Solsona ha fet estudis dels darrers anys que els serveixen per afinar les previsions per a aquesta temporada. Partint d'això, els tècnics creuen que hi haurà una temporada de bolets bona, que es podria traduir en una aportació d'entre 55 i 70 quilos de bolets per hectàrea, una xifra superior a la mitjana dels últims 15 anys. 

La temporada de bolets al Pirineu lleidatà (Val d'Aran, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell i Alta Ribagorça) va començar a finals d'agost als boscos situats a més de 1.800 metres d'alçada gràcies a les pluges que van caure les setmanes anteriors i les temperatures fresques de la nit. No obstant això, la falta de pluviometria i les altes temperatures registrades a la primera quinzena de setembre van frenar l'aparició de bolets.
En canvi, la situació ha variat gràcies a les pluges de mitjans de setembre i a la tornada de les baixes temperatures a la nit i també al dia. D'aquesta manera, es compliran les previsions dels experts i enguany hi haurà una temporada bona de bolets al Pirineu lleidatà i també a la comarca del Solsonès.

 

Data de Publicació 03 Octubre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Catalunya , Lleida "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.