Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Troben sense vida una tortuga en perill crític d'extinció a nivell mundial

L'animal va quedar atrapat en un sistema de pesca per capturar pops i va morir ofegada

  • dep. de Medi Ambient i Habitatge
  • dep. de Medi Ambient i Habitatge
2 fotos

Tècnics del Departament de Medi Ambient i Habitatge amb la col·laboració de membres dels Bombers del Grup d'Actuacions Especials (GRAE subaquàtics), van rescatar ahir sense vida un exemplar de tortuga llaüt (Dermochelys coriacea) a la costa del Garraf. L'animal, d'uns dos metres de longitud i més de 400 kg, es trobava atrapat en un sistema de pesca que s'utilitza per capturar pops situat davant el port d'Aiguadolç a Sitges. L'exemplar estava situat a 725 metres de la costa i per fer efectiu el rescat va caldre una grua del port per treure-la de l'aigua.

A Catalunya, la tortuga llaüt es considerava una espècie desapareguda. De fet, és la segona vegada que un exemplar d'aquesta espècie s'ha albirat a les costes catalanes. La primera va ser fa més de 10 anys davant del delta de l'Ebre.

Durant la segona quinzena de juliol es va començar a observar aquest exemplar a la costa del Garraf entre Sitges, Vilanova i Calafell. La tortuga s'alimenta principalment de meduses i precisament les embarcacions de l'Agencia Catalana de l'Aigua (ACA) que s'encarreguen de la neteja de les aigües del litoral la van anar detectant durant les darreres setmanes. Precisament des de l'ACA, es va notificar diumenge que la tortuga portava una boia enganxada i per tant era de més fàcil localització. A banda de la recerca efectuada per les embarcacions de l'ACA, els tècnics de Medi Natural van decidir localitzar-la pensant que la boia podria danyar-la, mitjançant un transecte específic de recerca per les costes del Garraf. Després d'intents de detecció des de terra amb telescopis i òptica especialitzada, ahir a les 10:24 es va poder localitzar atrapada en un art de pesca que s'utilitza per capturar pops. Tot sembla indicar que la tortuga hauria quedat enganxada a la corda que lliga l'art entre el fons i la superfície i hauria mort ofegada. Probablement la mala mar dels últims dos dies no hauria ajudat a mantenir-la amb vida.

Exemples com aquest constaten la necessitat de seguir aprofundint en la conservació del nostre medi marí i de les espècies que el poblen, i seguir analitzant les interaccions entre les activitats humanes i la fauna i els hàbitats que mirem de recuperar.

 

Data de Publicació 25 Agost de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " animals , Catalunya "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.