Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

La producció de blat i ordi a Lleida s'estabilitza tot i que no serà tan bona com es preveia

Ho afirma el sindicat Unió de Pagesos quan s'ha recol·lectat entre un 50 i un 75% de la collita

  • Foto d'arxiu
1 fotos

Unió de Pagesos ha presentat les previsions de collita de blat i ordi a les comarques lleidatanes, recol·lectat entre un 50 i un 75% del total. A diferència de campanyes com la de 2008, marcada pels greus danys per sequera, el sindicat considera que la campanya actual, com l'anterior, es manté dins de la normalitat i s'estabilitza pel que fa a rendiments i a volum de producció.

En ordi, el sindicat preveu una collita de 420.000 tones (un 6% menys que l'any anterior) amb un rendiment mitjà de 3.633 kg per hectàrea, mentre que en blat es preveu una collita de 205.040 tones (un 6,8% més) amb un rendiment mitjà de 4.660 kilograms per hectàrea.

El sindicat adverteix que la producció es situa una mica per sota de les estimacions inicials, ja que s'esperava una campanya òptima i apunta a les pluges de l'hivern com a una de les causes. En termes generals, la pluja va afectar la collita, ja que en moltes comarques no es va poder sembrar a temps ja que els camps, enfangats, no estaven en condicions per a la sembra. L'altra causa és l'alt cost dels adobs, que va comportar que a molts camps no s'abonés suficientment a causa de l'encariment d'aquest producte, la qual cosa ha passat factura a la producció quan es comptava amb unes condicions climàtiques favorables.

Pel que fa als preus, tot indica que aquest any els cerealistes catalans no haurien de tenir problemes ja que compten amb una conjuntura favorable pel que fa al mercat internacional. Les estimacions de producció de blat a nivell internacional preveuen una davallada de la producció de blat, que passaria de 677 milions de tones la campanya 09/10 a 664 milions l'actual campanya, segons el Consell Internacional de Cereals, una davallada que també es registra en les previsions de collita de per la resta de cereals. En el seu informe del mes de juliol el Departament d'Agricultura dels EUA ha revisat a la baixa les previsions mundials de producció de blat pel 2010/2011 en 7,45 milions de tones sobre la previsió inicial per aquest any especialment per la reducció de les estimacions de producció de Canadà (un 22,6 menys que la campanya anterior), Rússia i en menor mesura de la Unió Europea.

Data de Publicació 19 Juliol de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.