Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

A les zones rurals, hi ha més emprenedors

La majoria dels enquestats creuen que és més fàcil arribar a finals de mes al món rural, tot i que perceben els salaris com a inferiors

1 fotos

La població més emprenedora es troba a les zones rurals. Aquesta és una de les conclusions de la cinquena entrega de "l'Enquesta de percepció del món rural" de 2010, impulsada per la Fundació del Món Rural (FMR).

El percentatge de població que ha considerat posar un negoci o que ja en té un de propi és més elevat a les zones rurals, que no pas a les urbanes. Tot i així, més de la meitat dels enquestats creuen que a les zones urbanes és on hi ha més possibilitats d'èxit a l'hora d'obrir un negoci. D'altra banda, els joves són, per grups d'edat, els que més han intentat crear un negoci al seu municipi (26,5%), tot i que el 88% de la població catalana creu que els joves abandonen els pobles per motius de feina i oportunitats laborals.

El secretari general del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Xavier Castella, ha remarcat que el 67% dels enquestats consideren que la crisi ha afectat més al sector agrari que a altres sectors. Altres resultats de la enquesta, relacionats amb l'àrea econòmica, indiquen que el 80% considera que costa més arribar a final de mes a les zones urbanes que a les rurals, tot i això el 72% sosté que els salaris són més baixos al món rural. L'habitatge és la principal despesa dels catalans (33,8%) i l'alimentació la segona (25,7%), mentre que en l'àmbit rural, en concret, aquesta situació s'inverteix i és l'alimentació (29,4%) la principal despesa de la llar, mentre que l'habitatge passa a un segon lloc (27,5%).

Gairebé el 97% de la població està d'acord amb què tot allò relacionat amb el món rural és patrimoni del país i ens ha de preocupar a tots. Igualment, el 95% dels catalans està d'acord amb què la Generalitat destini més recursos al món rural.

En aquest sentit, i dins de la preocupació per mantenir el medi, la majoria de la població catalana creu que el sector agrari és necessari per a conservar el territori i el paisatge (79,2%), per a la producció d'aliments (79%), per al desenvolupament econòmic de bona part del país (65,5%), i per a evitar el despoblament de les zones rurals (73,4%). Malgrat la funció que acompleix, el 54% dels catalans creu que la pagesia té poc o cap futur, proporcions que s'agreugen en l'àmbit rural (59,3%) i rural dens (64%).

Finalment, segons dades de l'enquesta, un 69,3% creu que els mitjans de comunicació informen poc o gens sobre el món rural. Preguntats sobre programes concrets, tot i que més de la meitat dels catalans no ha vist algun d'aquests programes, els que informen de forma més actual i adequada són els informatius España Directo i Espai Terra, i el que el presenta de forma més estereotipada, Granjero busca esposa.

L'"Enquesta de percepció del món rural" està impulsada per la Fundació del Món Rural (FMR), entitat vinculada al DAR, i aporta dades al voltant de l'opinió que es té sobre el món rural per part de la societat catalana, unes dades que són el resultat de 1.400 entrevistes telefòniques. La FMR promou el debat, la reflexió i la recerca per posar en valor el món rural a la societat catalana.

 

Data de Publicació 19 Juliol de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , DAAM , estadístiques "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.