Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Unió de Pagesos convocarà mobilitzacions si es prohibeix la cega

1 fotos

Unió de Pagesos ha assegurat en un comunicat que si aquest estiu es torna a prohibir la sega com a mesura de prevenció d'incendis convocaran mobilitzacions de tot el sector de cereals i herbacis a Catalunya. El sindicat agrari ha fet aquestes declaracions després que el director dels serveis d'Interior a Lleida, Pere Blasco, advertís que la mesura podria fer-se efectiva.

El sindicat considera que l'amenaça del director dels serveis d'Interior a Lleida no correspon als esforços i acords en prevenció d'incendis assumits pel propi sector amb les administracions; com ara la signatura del Codi de bones pràctiques per a la prevenció d'incendis durant la recol·lecció del cereal acordat amb el departament d'Interior, el d'Agricultura i el de Medi Ambient. Tampoc s'adiu a la col·laboració que els cerealistes ofereixen a les brigades d'extinció d'incendis, d'acord amb la proposta de protocol d‘actuació d'Interior.

El sindicat considera acceptables les mesures de prevenció d'incendis, sempre i quan, no facin inviable la collita de cereals, ja que la sega sempre s'ha de realitzar en un període determinat, des de la segona quinzena de maig fins la primera quinzena d'agost, que és quan el cereal està en el punt adequat per la collita.

D'altra banda, des del departament d'Agricultura es comparteixen les crítiques d'Unió de Pagesos al director territorial i s'entén la posició expressada per l'organització, en relació al fet que es criminalitza el sector agrari quan sempre ha adoptat una actitud responsable envers qualsevol possible risc d'incendi. El director dels Serveis territorials del departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural a Lleida, Joan Godia, ha demanat al delegat de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo, una reunió de coordinació amb els seus homòlegs d'Interior i Medi Ambient per reclamar l'aplicació del Codi de Bones Pràctiques per a la prevenció d'incendis durant la recol·lecció del cereal. Està previst que la reunió se celebri demà mateix.

 

Data de Publicació 15 Juny de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , DAAM , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.