Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Uns 200 operadors de tot el món es reuniran a Lleida en el 1er Congrés Internacional de la Fruita Dolça de Catalunya

Fruita 10 permetrà que els operadors catalans s'obrin a nous mercats

2 fotos

El Palau de Congressos de Lleida acollirà els propers 6 i 7 de maig el 1er Congrés Internacional de la fruita dolça de Catalunya, FRUITA 10. L'encarregat de presentar-lo avui en roda de premsa ha estat el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, que ha assegurat que es tracta d'una oportunitat única pels operadors de fruita catalans ja que tindran contacte directe amb altres operadors de països emergents com poden ser la Xina, la Índia, Rússia o Aràbia Saudí, entre altres, on la presència catalana és baixa. En aquest sentit, Llena ha fet una crida a la participació de les empreses a FRUITA 10.

El conseller Joaquim Llena ha explicat que "l'objectiu de FRUITA 10 és posar en valor el sector de la fruita de Catalunya i obrir nous mercats per a les nostres empreses". Es preveu que uns 200 operadors acudeixin al Congrés -una trentena són majoritàriament de fora de la Unió Europea- per conèixer la producció fructícola catalana i establir relacions comercials amb les empreses del país. El dia abans del Congrés, aquests operadors realitzaran diferents visites tècniques a espais com la plantació experimental de l'IRTA a Gimenells o la cooperativa Fruits de Ponent d'Alcarràs. El dia 6 tindran lloc les ponències, on es donaran a conèixer les necessitats i característiques d'altres mercats per tal que les reunions de negocis del dia 7 entre empreses catalanes i operadors siguin efectives.

Tots els assistents, a més, podran veure una exposició complementària integrada per diferents plafons temàtics del sector, on s'informarà als assistents de la innovació varietal que està impulsant l'IRTA; de la producció sostenible de fruita; de la innovació rural; del tractament post-collita; dels distintius de qualitat i salut, així com de la concentració de l'oferta lleidatana/catalana. Així mateix, tant l'IRTA com la DOP Pera de Lleida tenen previst realitzar una exposició de fruita per visualitzar les diferents varietats existents al mercat.

 

Data de Publicació 20 Abril de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Lleida "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.