Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

JARC reclama a Agricultura que els vaquers catalans puguin accedir als ajuts de minimis

  La sectorial de la llet de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) demana al Departament d'Agricultura que demostri amb fets que creu en el sector. Per aquest motiu, reclamen que articuli un ajut de minimis de forma immediata per als vaquers catalans. Aquesta petició ja es va fer el passat mes de setembre i l'objectiu és donar una mica d'aire al sector lleter català tenint en compte la greu crisi de preus que està travessant. Aquesta demanda queda encara més justificada si es té en compte que mentre des del DAR es va dir que no ho consideraven oportú, des de Brussel·les ho veuen tan necessari que han incrementat el límit de l'ajut de minimis de 7.500 als 15.000 euros.

  Cal assenyalar que l'any 2007, arran de la crisi de les matèries primeres (encariment dels pinsos) des de l'Administració es van obrir unes línies de crèdit bonificats que formaven part d'aquesta subvenció de minimis. Però en aquell moment, el sector lleter no hi va poder tenir accés perquè els preus de la llet es trobaven en màxims històrics. Aleshores, la sectorial de la llet no va posar cap objecció a que el vaquí de llet quedés exclòs dels ajuts ja que entenien que no corresponia donar ajut a un sector que se'n podia sortir sol. "Ara la situació és ben diferent", asseguren.

  Des de JARC afirmen no entendre ni admetre la resposta "no s'estima oportú establir aquests ajuts" quan el sector està facturant una mitjana de 150.000 euros menys que en el mateix període de l'any anterior. També cal remarcar que altres comunitats autònomes com Castella-Lleó ja han obert la línia de minimis per als vaquers.

  Data de Publicació 29 Octubre de 2009
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , JARC , sindicat agrari "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.