Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El Govern aprova un Pla de xoc per al sector agroalimentari

Consta de 25 mesures per donar suport al sector agrari, pesquer i a la indústria agroalimentària

  • El conseller Llena durant la roda de premsa. Foto: Rubén Moreno
1 fotos

Després d'ajornar-se dues vegades seguides, el Govern ha aprovat un Pla de xoc que consisteix en 25 mesures destinades a millorar la situació del sector agrari, pesquer i de la indústria agroalimentària. El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena ha dit que el que pretenen fer amb aquest conjunt de mesures, 21 per al sector agrari i 4 per al sector pesquer, és "aportar liquiditat, ajudar a teixir una xarxa de protecció que faciliti el passar aquests moments de dificultat".

Entre les mesures es troba la modificació del cessament anticipat, que es demanava des de feia mesos, i que consisteix en ajudar al pagès titular d'una explotació agrària o ramadera que està entre els 60 o 65 anys i que ha d'afrontar inversions importants per millorar l'eficiència de la seva explotació a jubilar-se de manera anticipada. Tal i com ha dit Llena "fins a la data d'avui, això només es permetia si hi havia la incorporació d'un pagès jove".

D'acord amb el Pla s'estableixen vuit objectius: facilitar l'accés al circulant a les explotacions; suport a la indústria i a les cooperatives i millora de les condicions del avals; facilitar el cessament anticipat; fomentar la millora de les estructures agràries; impuls a la internacionalització; la reducció de costos directes i indirectes per les explotacions agràries; fomentar la transparència i la interrelació entre els diferents actors de la cadena agroalimentària i una línia d'ajuts al sector de la pesca.

D'altra banda, el sindicat Unió de Pagesos ha lamentat que aquest Pla de xoc arribi amb molt retard i que sigui insuficient. Argumenten que el pla no recull mesures dirigides a explotacions amb una crisi aguda i tampoc es fa referència a la recuperació dels preus dels productes agraris. A més, diuen que no es preveuen ajuts directes a través del règim de minimis que altres comunitats han atorgat a sectors com ara el de la llet.

 

Data de Publicació 30 Març de 2010
Comentari Article2 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Generalitat , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.