Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Alcarràs posa en funcionament el servei de repartiment d'aliments 'Lo Cistell'

1 fotos

L'Ajuntament d'Alcarràs, amb el suport del Consell del Segrià i d'una subvenció del SOC, ha posat en marxa sota en nom de 'Lo Cistell', el servei de repartiment d'aliments entre les persones més necessitades o en risc d'exclusió social de la població.


Amb aquest servei s'unifica en un mateix espai, que s'ha ubicat a l'antic alberg de la població, el repartiment d'aliments al municipi per tal d'optimitzar-ne la recollida, evitar duplicitats i assolir una millor coordinació entre els serveis socials municipals i Càritas, que són els encarregats de valorar i gestionar l'accés als aliments, que arriben procedents de donacions particulars o d'empreses, a banda dels que arriben del Banc d'Aliments de la Unió Europea, segons ha explicat l'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra.

Així mateix, els serveis socials i Càritas detreminaran la quantitat o els aliments que rebrà cada família en funció del nombre de membres, les necessitats nutricionals i els seus recursos econòmics. Altrament, 'Lo Cistell' també compta amb la col·laboració de voluntaris de la població.

Canvi en la tipologia d'usuari del servei

Actualment, entre Càritas i l'Ajuntament d'Alcarràs atenen al voltant d'unes 150 famílies necessitades de la població, una xifra que es manté estable en els darrers mesos tot i que la demanda d'aliments sí s'ha incrementat a la població en els darrers anys. La regidora de Salut, Família i Serveis Socials, Maite Codina, ha justificat aquest fet per l'important increment poblacional que va viure Alcarràs durant la bombolla immobiliària, arribant gairebé a doblar la població, però també per la crisi econòmica "que ha fet augmentar la necessitat d'aliments".

En aquest sentit, Miquel Serra ha explicat el canvi que han notat en els darrers temps en els usuaris que demanen aliments arran de la crisi, que han passat de ser majoritàriament població immigrant i temporers a famílies i gent gran de la població. Per tant, s'ha incrementat la demanda d'aliments ja que de ser persones soles que acudien a demanar aliments ara són famílies senceres amb fills, segons ha dit Codina.

 

Data de Publicació 27 Febrer de 2013
Comentari Article4 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.