Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

L'Institut de Recerca Tecnològica i Agroalimentària assessorarà agricultors i ramaders d'Alcarràs

Gràcies a un conveni que ha signat l'Ajuntament d'aquest municipi amb l'IRTA

1 fotos

L'acord permetrà posar a disposició dels agricultors i ramaders les eines de que disposa aquest important institut públic que depèn de la Generalitat. A canvi, l'Ajuntament, aportarà una subvenció de 5.000 euros a l'IRTA.

L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, i el director de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), Josep Maria Monfort, han signat aquesta tarda un conveni de col•laboració que permetrà als productors fructícoles i ramaders de la Vila disposar d'assessorament tècnic i científic, així com tenir al seu abast els darrers avenços tecnològics que es produeixen en les diferents explotacions experimentals que l'Institut té repartides per tota Catalunya.

L'alcalde, Miquel Serra, ha afirmat que amb aquesta signatura no només recuperen un conveni transcendental per a l'economia local que l'anterior govern municipal va deixar de subscriure l'any 2009, sinó que, a més a més, l'amplien a l'àmbit animal, ja que l'anterior només cobria la part vegetal, especialment en la fructicultura. "Aquest conveni permetrà als productors locals estar a l'avantguarda de la tecnologia fructícola i ramadera i ser més competitius". Per la seva part, el director de l'IRTA, ha remarcat que amb l'acord establert l'Institut posarà a disposició de l'agricultor i el ramader locals tot el coneixement i la informació, a més de donar-los-hi assessorament.

En línies generals, la proposta de col•laboració contempla:

-La integració de l'Ajuntament d'Alcarràs com a membre de ple dret en el Consell de Direcció de l'IRTA-Estació Experimental de Lleida.

-Participació de l'IRTA en activitats de formació programades per entitats agrícoles i ramaderes d'Alcarràs, així com la seva vinculació a nivell organitzatiu en el fòrum del Préssec i la Nectarina.

-L'IRTA posa a disposició de l'Ajuntament les seves instal•lacions en Estacions Experimentals, per tal que l'ens municipal organitzar visites a les mateixes de professionals de la fructicultura i ramaderia.

-En l'àmbit animal, l'IRTA es compromet a seguir impulsant l'activitat de la seva Granja Experimental d'Alcarràs per tal de convertir-la en una estructura de referència en el seu àmbit a les comarques de Lleida.

-Vinculació de l'IRTA en les jornades del Porcí i del Boví que s'organitzen a Alcarràs i crear noves línies de treball i debat relacionades amb la nutrició i alimentació animal; els sistemes de producció; la genètica animal; el benestar animal; la sanitat animal; el benestar animal; i la qualitat del producte (carn i canal).

Data de Publicació 21 Gener de 2013
Comentari Article2 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.