Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

JARC assegura que les indemnitzacions per les pedrades de l'any passat no corresponen a les pèrdues reals

A més demanen a Agroseguro que no tingui en compte la dada d'aquesta campanya en el còmput històric de les assegurances d'explotació

  El sindicat de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, JARC, ha denunciat que les indemnitzacions per les pedrades de l'agost de l'any passat no es corresponen a les pèrdues reals que van patir els fruticultors. Això s'ha posat de manifest després que els tècnics d'Agroseguro estiguin peritant les zones afectades. El sindicat ha denunciat aquesta situació tant als responsables d'Agroseguro a Catalunya com al departament d'Agricultura, alhora que ha demanat que la dada d'assegurança d'aquesta campanya no es tingui en compte en el còmput històric de les assegurances d'explotació.

  Segons les peritacions, a les comarques de Lleida hi haurà unes 100 hectàrees considerades Tipus 1, és a dir les que tenen més danys i que han hagut de podar els arbres a la creu; unes 300 hectàrees del Tipus 2, que hauran de fer una poda de formació és a dir les ramificacions primàries dels arbres; i uns 2.000 afectats del Tipus 3 que faran una poda de fructificació i neteja.

  Tot i que aquestes peritacions responen a la realitat dels conreus, JARC han assegurat que les indemnitzacions que acompanyen aquests barems no responen a la pèrdua real de collita a la que hauran de fer front els productors, ja que el Tipus 3 estima que la pèrdua és d'una quarta part de la collita quan en realitat suposarà, en molts casos, més de la meitat de la producció normal de l'arbre. Tot i això, el que més preocupa al sindicat és que es prenguin aquests barems com a referència per a l'assegurança del 2011, en la que es volen introduir els danys a la fusta.

  JARC ha demanat a Agroseguro que no tingui en compte les dades de l'assegurança 2010 en el còmput històric de les explotacions ja que es tracta d'una situació excepcional que a dut a molts fructicultors a assegurar només el 50% de la collita (que era el que estimaven obtenir) i per tant, si aquesta dada es té en compte farà que la mitjana del còmput històric es retalli considerablement.

   

  Data de Publicació 24 Març de 2010
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , JARC , pedrades , sindicat agrari "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.