Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Afrucat aconsegueix que la duana de Vilamalla, a Girona, obri els dissabtes

1 fotos

Afrucat, Asociació Empresarial de Fruita de Catalunya, aconsegueix, gràcies a diferents reunions amb el Ministeri d'Agricultura i el d'Administracions Públiques i la Delegació del Govern a Catalunya, que la duana de Vilamalla continui oberta els dissabtes i oferint el seus serveis d'inspecció.

Afrucat va exposar als ministeris i a la delegació la problemàtica que ocasionava a les exportacions del sector el tancament de les duanes en cap de setmana. La resposta del Director General de les Adminitracions Perifèriques de l'Estat i del Secretari General de la Delegació del Govern a Catalunya va ser la notificació oficial de que el servei en cap de setmana continuaria operatiu en la duana de Vilamalla.

Afrucat valora positivament aquest canvi i agraeix la intermediació en tot el procès de la Conselleria d'Agricultura catalana i en particular les gestions fetes pel Conseller Pelegrí. Tot i això, Afrucat continua demanant l'obertura de la duana de Lleida els caps de setmana i es pregunta quin serà el funcionament de la duana gironina la propera campanya.

Aquest procès es va desencadenar el passat dimecres quan Afrucat va alertar que a partir del proper dia 1 de setembre les duanes catalanes que inspeccionen els camions de fruites i hortalisses que surten de l'estat deixarien de funcionar els dissabtes. Aquesta mesura podia afectar a una mitjana de 4.000 camions anuals que travessen les fronteres en cap de setmana.

Anualment uns 20.000 camions de fruites i hortalisses passen per la duana gironina, dels que un 20% ho fan en dissabte. Del total dels camions, la meitat tenen Rússia com a destí final. Això representa que les exportacions en cap de setmana suposen uns 100 milions de quilos anuals.

Tot i que els protocols en matèria de fruites i hortalisses de les duanes els marca el Ministeri d'Agricultura, el seu personal depèn del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

 

 

Data de Publicació 03 Setembre de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AfruCat , agricultura, fruticultura, ramaderia "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.