Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El préssec i la nectarina, amb preus raonables

Gimenells i Soses organitzen exposicions varietals on el paraguaià i la platerina en són els atractius

3 fotos

Un bon calibre, la coloració, el tancat i la producció són els elements clau perquè el pagès aconsegueixi fer una bona campanya. Per tant, l'elecció de la varietat a plantar és molt important. En aquest sentit, Gimenells i Soses acullen cada any a finals de juliol exposicions varietals per tal que els agricultors tinguin més clar quin tipus de préssec, nectarina, paraguaià o platerina han de plantar. Per aquest 2012 sembla que la tendència continuen sent les varietats planes -paraguaià i platerina- tot i que el préssec i la nectarina estant tenint uns preus que tripliquen els de juliol i agost de l'any passat, quan es va registrar una davallada de preus per sota costos. No obstant, en línies generals, la tendència en els preus és descendent, ja que en 7 anys s'ha perdut un 60%.

 

Paraguaià i platerina

Catalunya produirà aquest any unes 70.000 tones de paraguaià, el que demostra l'especialització catalana en aquesta varietat. A principis de temporada hi va haver un col·lapse al mercat i es pagava a 50 cèntims, però després va pujar de preu fins arribar als 80 cèntims per quilo. Pel que fa a la platerina, va entrar molt bé al mercat amb uns preus a finals de juliol per sobre de l'euro. Tal i com explicava el dr. Iglesias, de l'IRTA, es preveu que ambdues varietats se segueixin plantant.

 

Préssec i nectarina

Tenint en compte la caiguda de preus de la temporada passada, aquest any el préssec i la nectarina registraven a finals de juliol uns preus tres vegades superiors als de 2011. Això és degut a la caiguda del 20% de la producció no només aquí sinó també a França i Itàlia. El resultat són uns preus lleugerament alts que en nectarina han arribat als 70 cèntims. Pel que fa al préssec groc, Iglesias va dir que hi ha un petit augment en la plantació d'aquesta varietat.

 

Enguany la mostra de Soses, que va tenir lloc el 28 i 29 de juliol, es va organitzar en 6 expositors de diversos obtentors a més de l'estand d'AfruCat amb la marca de paraguians OKI i Fruiturisme d'Aitona per promocionar el consum de fruita. A banda de les xerrades, els visitants també van poder provar la macromacedònia i visitar l'exposició de maquinària agrícola.

 

 

 

Data de Publicació 29 Agost de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , exposicions , Gimenells i Pla de la Font , Soses "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.