Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Prop de 4.000 hectàrees afectades per la calamarsada, sobretot fruita d'os i de llavor

Els pèrits d'Agroseguro inicien els peritatges

1 fotos

Les comarques del Segrià i la Noguera es van veure afectades per les calamarsades de la tarda del divendres 27 de juliol. La tempesta que anava acompanyada de forts vents i molta pedra, va causar importants danys en una vintena de municipis d'aquestes comarques, tot i que de forma irregular, en algunes zones la pedra va caure barrejada amb aigua i en les zones més afectades únicament pedra.

La superfície afectada de fruita de llavor al Segrià és de 956 hectàrees; 2012 hª de fruita d'os i de 277 hª de blat de moro. Aquest matí han començat els pèrits d'Agroseguro, que quantificaran el danys econòmics.  

En concret, la tempesta es va desplaçar en direcció nord-est provinent de la Franja d'Aragó, entrant a la comarca del Segrià a l'altura de Zaidí i Belilla de Cinca, afectant la zona nord del municipi d'Alcarràs, la part sud de Gimenells i desplaçant-se en direcció Lleida, afectant la zona de Raimat i la partida de Torres de Sanui principalment, descarregant amb força sobre els municipis de Torrefarrera, Alpicat, Rosselló, Alguaire, Almenar i amb menor part el municipi d'Alfarràs. La tempesta va continuar en direcció Albesa, afectant els municipis de Vilanova de Segrià, La Portella, Torre-Serona i Benavent de Segrià i afectant parcialment i amb menor intensitat els municipis de Corbins i Torrelameu.
 
La pedra que va caure era de diferents mides i intensitats, entre un i tres centímetres, en forma de pedra seca en les zones amb pitjor afectació, i barrejada amb aigua en d'altres, generant així gran variabilitat de danys.
 
Els cultius afectats són les plantacions de fruita dolça, tant de pinyol com de llavor, que encara estan per recol·lectar. Les plantacions de blat de moro de la zona més afectada poden tenir pèrdues de fins un 50%. En alguns casos puntuals es pot apreciar danys en la part vegetativa de les plantacions de fruita. S'ha de destacar que la pedregada també ha afectat a una zona de més de 300 hectàrees de vinya a Raimat, amb afectacions que poden oscil·lar al voltant del 30% del fruit.
 
En els municipis de Rosselló, Alpicat, Lleida (Torres de Sanui) , Torrefarrera, Vilanova de Segrià, La Portella, Benavent i part d'Alguaire, els danys són molt elevats i estan entre el 70% i el 100 % de pèrdua de collita. Els danys en fruita dolça oscil·len entre el 20 i el 40% en els municipis amb menys afectació com Alcarràs, Gimenells, Pla de la Font i Suchs i la zona de Raimat. 
 
Pel que fa als municipis de la comarca de la Noguera, destaquen les afectacions a les explotacions de fruita de pepida i d'os de Menàrguens, Torrelameu, Albesa, amb afectacions que oscil·len entre el 30 i el 70% i en menor mesura a Balaguer (al voltant del 10%), on també s'han produït afectacions ala vinya del 60%. També ha estat afectat el panís a Albesa, en un 50% de la superfície conreada.

 

Data de Publicació 29 Juliol de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , pedrades , pobles del Segrià "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.