Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Comencen els peritatges per la pedregada de divendres al Segrià

3 fotos

La meteorologia ha apedregat aquest any el Segrià. I mai millor dit. Hi ha agricultors que van veure afectada la meitat de la seva collita per la pedregada del 5 de juliol i ara han vist, resignats i impotents, com l'altra meitat ha patit les conseqüències de la tempesta d'aquest passat divendres. N'hi ha que han tingut sort i no els ha afectat res. On menys mal ha fet ha estat a la part sud, al Baix Segre. Avui comencen els peritatges, altre cop, que també estaran inclosos dins el paquet de mesures que el Govern té previst aprovar per ajudar el sector.

Tot i que la pedra caiguda aquest divendres no era de la mida de la que va caure el 5 de juliol, n'hi ha hagut prou per fer malbé la collita. Va caure combinada amb molt de vent i amb força intensitat. Els conreus més malmesos han estat els de les poblacions d'Alpicat, Balaguer, Torrefarrera, Rosselló i Vilanova de Segrià. Així doncs, als més de 20 milions de pèrdues de la tempesta de principi de mes, ara caldrà sumar-hi els resultats dels peritatges d'avui. La tempesta d'aquest divendres va començar per la zona d'Alcarràs fins arribar als termes de Benavent i Albesa.

A banda de la collita, la pedra també ha fet malbé part del mobiliari i equipament municipal en diferents poblacions del Segrià i la Noguera, on també ha causat danys.

El president de la Diputació, Joan Reñé, el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, així com el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí i el delegat del Govern, Ramón Farré, s'han reunit amb alcaldes afectats i han visitat alguns camps per conèixer la magnitud de les pèrdues.

 

 

Data de Publicació 29 Juliol de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , ajudes i subvencions , Diputació Lleida , Generalitat , pedrades , pobles del Segrià "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.