Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

La producció de préssec i nectarina augmenta un 5% a Lleida

1 fotos

Les primeres estimacions de collita de préssec i nectarina ja apuntaven a una campanya normal, amb un calendari de collita normal, un lleuger augment de la producció a Lleida (5%) i amb uns preus que apuntaven a ser favorables. Sembla que aquestes previsions, fetes el 27 d'abril durant el 16è Fòrum nacional del préssec i la nectarina d'Alcarràs, s'estant mantenint -tret de les poques zones del Baix Segre afectades per la pedregada-, així com també les condicions climatològiques, que afavoreixen el consum de fruita gràcies a les altes temperatures.

La darrera collita no va ser gens positiva, ja que diversos factors van coincidir provocant una crisi en el sector. En primer lloc, l'alarma del bacteri E.coli va causar una forta davallada en el consum, després es va produir un solapament de campanyes amb altres països provocant sobreoferta i finalment, les temperatures no van ser les adients per afavorir la producció. Un còctel que va fer baixar els preus fins a la meitat del que es va pagar l'any anterior i que només en varietats tardanes es va poder recuperar.
Però enguany sembla que totes les previsions són bones. No hi haurà solapament de campanyes i per tant, no hi haurà sobreoferta i caiguda de preus, les temperatures de moment són favorables i el consum és normal. A més, a Espanya baixa la producció a totes les zones tret de Catalunya i Aragó i a Europa serà similar a la de 2011. D'altra banda, pel que fa al préssec, la campanya va començar a principis del mes de juny al Segrià amb bones perspectives gràcies a la manca de producte primerenc i a les bones condicions climatològiques. 

Pel que fa a la producció de pera, Espanya és el segon país productor amb el 17% del total, després d'Itàlia, que produeix el 35%. Aquí s'aposta per les varietats Blanquilla (28%), Llimonera (9%) i Conference (40%). Les previsions espanyoles per 2012-2013 indiquen una baixada general de la producció, que se situarà a -6% en Ercolini i a -12% en Llimonera-Guyot respecte la temporada passada. Disminuirà l'oferta de la pera més hivernal, així com també la Conference a la majoria de països i l'Abate Fetel a Itàlia. Per contra, la Blanquilla a Espanya es mantindrà similar però amb tendència a la baixa, mentre que la varietat Williams s'estima que patirà una caiguda de l'oferta.

 

 

Data de Publicació 24 Juliol de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , pobles Baix Segre "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.