Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Aitona celebra aquest diumenge la Diada de la Fruita Dolça

2 fotos

Aquest diumenge 22 de juliol tindrà lloc la Diada de la Fruita Dolça a Aitona, acte dins el marc del projecte Fruiturisme. Aquest matí ha tingut lloc la presentació a Barcelona de la mà del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí acompanyat del director general de Desenvolupament Rural i de la pròpia alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol. La celebració d'aquesta diada pretén dinamitzar l'economia del poble aprofitant producte més característic d'Aitona: la fruita.

En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha manifestat que aquesta diada serà "un reclam per gent d'arreu que tindran la possibilitat de descobrir el gran tresor d'aquestes terres: la seva fruita i les meravelles que se'n deriven".
 
El conseller ha explicat que Aitona ha estat pionera pel que fa la creació d'una ruta turística de la fruita, i també ho serà pel que fa la celebració d'aquesta dia, que a més, coincidirà amb una trobada de totes les cooperatives del territori, convocada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, en motiu de l'Any internacional de la cooperatives .
 
La marca Fruiturisme pretén fomentar el producte més característic del municipi i principal motor econòmic: la fruita dolça (i en especial la nectarina, el paraguaià i la platerina -nectarina plana-) a través de la promoció turística, amb l'objectiu de convertir Aitona i el Baix Segre en un destí de referència. El mèrit d'aquesta iniciativa ha estat reconegut amb una subvenció de 150.851,86 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a la promoció de la fruita dolça del Baix Segre.
 
Pelegrí ha afegit que aquest és sense dubte "un projecte que aportarà vida al territori i un projecte que obrirà un nou nínxol de negoci". Finalment ha volgut felicitar els organitzadors i persones i empreses que col·laboren en aquesta iniciativa. També els ha desitjat molt d'èxit en la primera Diada de la Fruita Dolça d'Aitona, aquest diumenge i a la qual assistirà el conseller d'Agricultura.

 

 

Data de Publicació 17 Juliol de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Aitona , festes del poble , Generalitat "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.