Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Les indemnitzacions per la pedregada podrien superar els 20 milions d'euros

Reunió de consells comarcals i sindicats amb la subdelegació per informar dels ajuts

1 fotos

Els consells comarcals del Pla d'Urgell i del Segrià, així com amb representants del sindicats agraris Unió de Pagesos, ASAJA i JARC, s'han reunit aquest dijous amb la subdelegada del Govern a Lleida, Imma Manso, per informar-se dels ajuts previstos per l'Administració de l'Estat en situacions com la registrada el passat dia 5 de juliol quan una pedregada va malmetre bona part de la collita agrícola i va causar danys en equipaments urbans i propietats particular de diferents municipis de totes dues comarques.

Manso els ha explicat les dues principals línies d'ajut existents que són per una part, els ajuts previstos per la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior. En aquest cas, els beneficiaris poden ser unitats familiars o de convivència econòmica que poden sol·licitar ajut per danys personals o per danys materials en vivendes i altres tipus d'objectes materials. Les sol·licituds les hauran de presentar els propis interessats a la Subdelegació del Govern que les traslladarà a Madrid. També es poden acollir a aquests ajuts les comunitats de propietaris en règim de propietat horitzontal per danys materials en elements comuns d'ús general. Per una altra, ha explicat la funció i gestió d'ENESA, (Entidad Estatal de Seguros Agrarios), entitat dependent del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, que actua com a òrgan de coordinació i enllaç per part de l'Administració per al desenvolupament de les assegurances agràries. L'empresa privada que gestiona el sistema d'assegurances agràries és Agroseguro.

La Subdelegada ha informat als presidents dels consells comarcals i representants dels sindicats agraris que a finals de la setmana passada ja va traslladar al Subsecretari d'Agricultura del Ministeri, Jaime Haddad, l'abast de la pedregada i la preocupació dels pagesos pel fet d'haver perdut bona part de les collites.

Segons la informació facilitada pel Ministeri a la Subdelegada, la pedregada hauria afectat 16.000 parcel·les de les quals 12.000 són de fruita i les 4.200 restants d'altres cultius com ara cereals i oliveres. Les dades facilitades també indiquen que el 70% de la comarca del Pla d'Urgell estaria afectada per la pedregada del passat dia 5 de juliol amb nombroses finques on l'afectació arriba al 100%. Pel que fa a la comarca del Segrià, les mateixes fonts apunten a que els danys serien més heterogenis amb afectacions del 100% en algunes parcel·les i danys molt variables en la resta.

Segons les dades d'Agroseguro que disposa el Ministeri, el 85% de la producció de fruita de les dues comarques afectades està assegurada, mentre que en el cas del panís l'assegurança cobreix més del 50% i en el cas dels cereals arriba al 70%. Aquestes xifres de cobertura són superiors a la mitja nacional.

Tot i que encara és aviat per a fer una estimació dels danys agrícoles a l'espera de les peritacions, Agroseguro calcula que el conjunt de les indemnitzacions agràries per aquells pagesos que sí tenien assegurades les collites podria superar els 20 milions d'euros.

Manso també ha informats als consells comarcals afectats i sindicats agraris que el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient s'ha compromès a que els peritatges es facin el més aviat possible.

La Subdelegada traslladarà al propi Ministeri un informe amb totes les informacions que facin arribar els consells comarcals i associacions agràries en relació a la pedregada.

 

Data de Publicació 12 Juliol de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AEALL-ASAJA , agricultura, fruticultura, ramaderia , Consell Comarcal , Govern estatal , JARC , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.