Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Fruits de Ponent compleix avui 20 anys

La Cooperativa ha incrementat la producció quasi un 36%, s'ha especialitzat en fruita de pinyol i exporta el 74% de la fruita

1 fotos

La Cooperativa de segon grau Fruits de Ponent compleix avui 20 anys. El 5 de juliol de 1992, els presidents de les cooperatives productores d'Alcarràs, Benavent i la Portella van presentar públicament el projecte de fusió per comercialitzar conjuntament la fruita que produïen. El primer president va ser José Jaimejuan, d'Alcarràs, i el vicepresident José Forcada, de Benavent. Posteriorment, es van afegir a les fundadores la Sociedad Cooperativa Aragonesa del Campo Hortofrutícola de Binaced, Ramell SCCLL i Alcarràs Fruits, SCCL.

En dues dècades, Fruits de Ponent ha incrementat prop d'un 36% la seva producció i s'ha especialitzat en la fruita de pinyol. L'any 1992 les fruites de llavor representaven el 66% de la producció, que lideraven la pera Blanquilla i la poma Bellesa de Roma. En canvi, ara els préssecs, les nectarines i els paraguaians són el 86% de la producció.

Fa vint anys, Fruits de Ponent comercialitzava la producció en el mercat nacional, excepte alguna exportació de pera Llimonera a França. Actualment, la Cooperativa exporta el 74% de la fruita a mercats internacionals (Anglaterra, Alemanya, Rússia, Països Nòrdics, la Unió dels Emirats Àrabs i Amèrica, entre altres).

En aquests anys, la Cooperativa ha obert una línia d'investigació amb altres empreses per obtenir noves varietats de fruiters adaptats al territori. Així mateix, ha apostat per certificar la qualitat dels seus productes i processos. En els inicis ja va implantar el codi de bones pràctiques i consums i la premsa local recollia el 1996 la producció de la primera fruita "casi ecològica".

Pel que fa a la plantilla de personal, l'any 1992 disposava de 7 treballadors fixes i 121 temporers. Enguany, la plantilla està formada per 54 treballadors fixes i 560 temporers.

 

 

Data de Publicació 04 Juliol de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , empreses "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.