Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Uns 5.000 nens i nenes del Segrià faran un macrotast de fruita

1 fotos

Unió de Pagesos organitzarà un macrotast de fruita dolça per a 5.000 nens i nenes d'educació primària, d'entre 5 i 12 anys, d'escoles del Segrià el pròxim 26 de setembre dins de la campanya Disfruita-la. El macrotast, que porta el nom de Disfruita-la en gran, tindrà lloc al Pavelló Barris Nord de Lleida i compta amb el suport de tot el sector de la fruita dolça de Lleida per tal de promocionar la zona com a gran productora.
 
La campanya Disfruita-la va començar l'any 2005 i des de llavors hi han participat més de 20.000 escolars de tot Catalunya. La iniciativa té com a objectiu promoure el consum de fruita dolça entre els infants, ja que segons diversos estudis està experimentant un descens. La campanya es basa en ensenyar que menjar fruita, a més de sa, és divertit.
 
Consisteix en realitzar un tast de fruita per als infants, acompanyats per un grup d'animació que prèviament els ha explicat les qualitats i els beneficis que aporta la fruita en la seva dieta. Sense oblidar el contingut pedagògic, s'intenta crear un ambient divertit, perquè tots els nens i nenes gaudeixin mentre mengen la fruita. A cada participant se li dona una carmanyola Disfruita-la, amb forma de poma, que conté fruita de temporada. L'objectiu és que la carmanyola sigui reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita a l'escola.
 
Actualment, només el 37,8% de la població consumeix fruita diàriament, mentre que la mitjana que es consumeix és de menys de tres peces diàries, la quantitat mínima recomanada.
 
Al programa Disfruita-la se li va concedir l'any passat un dels premis Estrategia Naos 2010 que atorga el Ministeri de Sanitat, concretament el corresponent a la categoria de promoció d'una alimentació saludable en l'àmbit escolar.

 

Data de Publicació 02 Juliol de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " alimentació , Lleida , pobles del Segrià , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.