Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Agricultura recomana aturar avui i demà qualsevol activitat que faci guspires

1 fotos

El Departament recomana aturar avui i demà aquelles actuacions que puguin originar guspires en les hores de màxima insolació (de les 13 a les 17 hores) a les comarques amb un molt alt risc d'incendi, entre les quals hi ha el Segrià.

El Departament d'Agricultura alerta de la previsió d'un progressiu increment del perill d'incendi forestal que des d'avui i fins demà, i probablement dissabte, serà molt alt a les comarques del Segrià, Les Garrigues, la Noguera, el Solsonès, la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà, l'Anoia i el Bages.

Les condicions seran molt favorables per les ignicions en cereal, ja que és un combustible fi mort amb molta continuïtat, raó per la qual s'ha demanat la col·laboració als sindicats i associacions del sector perquè facin la màxim difusió de les recomanacions entre els seus membres a fi que extremin les precaucions i segueixin les recomanacions.
 
És per això que des del Departament es recomana ajornar totes aquelles activitats vinculades a la campanya de la sega, i també les que es realitzen en zones forestals i els 500 metres que les envolten, amb màquines i maquinaria que puguin generar guspires a les hores de màxima insolació (de 13 a 17 hores) durant el dies d'avui i demà especialment i en les zones de màxim risc.
 
Així mateix es fa recordatori que és molt important en les vivendes, granges i instal·lacions aïllades prop de masses forestals, mantenir els voltants de les edificacions i instal·lacions nets de materials combustibles, i vegetació seca.
 
L'augment de perill d'incendis es basa principalment perquè aquest any hi ha més sequera, i en conseqüència menys humitat en el terreny i les masses forestals, en comparació dels darrers, una  tendència que a poc a poc es va generalitzant pel territori. Durant els últims sis mesos les precipitacions només han estat abundants als Pirineus, sobretot a la part més occidental. A bona part del país les precipitacions han estat inferiors a la mitjana climàtica. Les precipitacions de juny estan seguint en la mateixa línia i, per tant, el dèficit hídric va augmentant. A més enguany la sequera presenta uns valors més alts que els anys previs excepte a la part nord del país on seria semblant.

L'evolució de la situació es realitza mitjançant el mapa de perill diari, el qual es pot consultar al  web de Departament:
 
http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/mapaperill/ 

 

 


Data de Publicació 27 Juny de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , DAAM , incendi "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.