Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Els sindicats agraris estatals s’uneixen per primera vegada per reivindicar la greu situació del sector

Ho faran en una manifestació conjunta a Madrid el 21 de novembre

1 fotos

Sota el lema "El camp s'arruïna, mobilitza't!", les tres organitzacions agràries majoritàries a tot l'Estat han convocat una aturada general del sector el dia 20 de novembre i una manifestació a Madrid el 21. És la primera vegada que els tres sindicats deixen de banda els interessos particulars per unir-se en una acció de protesta a nivell estatal que pretén donar a conèixer a l'opinió pública, a les administracions i a la societat en general la greu crisi del sector, la pitjor fins ara. Així ho van anunciar els grups de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i la Coordinadora de Organizaciones de Agricultura y Ganadería (JARC-COAG), Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (Urapac-UPA) i l'Associació Agrària Joves Agricultors (Asaja), en una roda de premsa que va tenir lloc a la Cambra Agrària de Lleida.

El president de JARC, Josep Maria Jové, va explicar que en els darrers 5 anys la renda agrària ha baixat un 26% i que a més han pujat els costos de producció un 34% a tot l'Estat. Aquest fet ha provocat la pèrdua de 125.000 llocs de treball, una situació que consideren insostenible. A més, va recordar que el sector agrari és un sector estratègic, ja que sense ells no es produirien els aliments, però que aquest fet no està valorat. Per si això fos poc, ja no tenen cap producte que puguin vendre per sobre del preu de cost.

A tot això, el responsable d'Asaja, Pere Roqué, va afegir el problema que per ells suposa l'apujada de l'IVA de cara a l'any vinent i va advertir: "O se'ns fa cas d'una punyetera vegada o les conseqüències seran llastimoses" tot recordant les infinites reivindicacions del sector.

Per la seva banda, Joan Graells, d'Urapac-UPA va recordar que en anteriors crisis econòmiques que ha patit el país sempre ha estat el sector primari el motor de sortida mentre que ara "estem a anys llum de tirar el país endavant". D'altra banda va afirmar: "Ara estem sembrant sabent que hi perdem diners, però tenim un sentiment arrelat que no ens deixa abandonar la terra". El president de JARC a Lleida, Robert Jaimejuan, va fer una crida per a que tots els sectors, entitats i organitzacions s'hi adhereixin de forma col·lectiva o individual a través de la pàgina web www.movilizacionagraria09.org.

Entre les seves demandes es troba una taula de fiscalitat per analitzar els temes relacionats que afecten als productes agraris; un gasoil professional; que es redueixi l'IVA dels productes que han d'utilitzar per l'agricultura i una taula de costos amb l'objectiu que es tingui una referència del que costa produir un producte.

Data de Publicació 03 Novembre de 2009
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , JARC , mobilitzacions ciutadanes , porcí , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.