Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

JARC alerta que perilla la collita d'ametlles si gela durant els propers dies

1 fotos

El sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya han emès un comunicat en el que alerten del perill que corren les explotacions d'ametlles si durant els propers dies les temperatures baixen per sota dels 4 ºC, ja que això pot perjudicar el quallat dels fruits. Per aquest motiu, JARC considera urgent l'aprovació d'un Pla de Reconversió que permeti introduir a les explotacions arbres de floracions més tardanes, entre unes dues i tres setmanes, i així no es veurien afectats pel fred i les gelades tardanes.

En aquests moments, el 100% de la varietat Llargueta està florida, la Marcona ronda el 50% i les varietats Comunes el 60%. Per tant, el descens de les temperatures arriba en un moment delicat per als arbres que podrien perdre els seus fruits, agreujant encara més la crisi de preus que pateix el sector.

La proposta presentada per JARC es troba ara mateix sobre la taula del Departament d'Agricultura i del Ministeri d'Agricultura i ha estat consensuada amb la resta d'organitzacions agràries espanyoles mitjançant COAG. El Pla presentat haurà de tenir per objecte fomentar la reconversió de les plantacions existents i tindrà una durada de cinc anys des del seu inici, que des de JARC-COAG es considera ha de ser immediat. Pel que fa a la superfície màxima per titular admesa serà de 25 hectàrees al llarg del període de durada del Pla i es concedirà fins a un total màxim de 30.000 hectàrees en els cinc anys, que podran ser ampliables si la demanda és superior. Queden excloses d'aquests ajuts aquelles plantacions que tinguin menys de cinc anys.

Data de Publicació 07 Març de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , JARC , meteorologia , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.