Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Puja l'exportació espanyola de fruites i verdures

1 fotos

Segons les dades elaborades per FEPEX, el comportament de les exportacions espanyoles de fruites i verdures en el primer trimestre de l'any ha estat positiu amb un increment del 3% en volum i del 5% en valor respecte a les xifres del mateix període de l'any passat. Aquest increment positiu s'ha donat gràcies al bon comportament d'alguns dels mercats tradicionals, com França, i al fort creixement de destinacions més recents com Rússia, on es va exportar per valor de 57,4 milions d'euros, un 49% d'increment en relació al mateix període de l'any anterior.

 

Les fruites

Les fruites han registrat un major creixement que les hortalisses. L'exportació de fruites fins al març de 2012 va augmentar un 6% en volum ( 1,7 milions de tones) i un 5% en valor (1.400 milions d'euros).

 

Les hortalisses

L'exportació d'hortalisses en el primer trimestre de 2012 es va estabilitzar en volum i va créixer un 5% en valor, totalitzant 1.549 milions d'euros. Les principals hortalisses exportades van ser la tomata amb 398 milions d'euros (+3%), el pebrot amb 264 milions d'euros (+1,5%) i l'enciam amb 251 milions d'euros (+13%). Per mercats de destí, la UE representa el 93,5% de l'exportació espanyola

La importació d'hortalisses va ser de 339.353 tones (-8%) per un valor de 133 milions d'euros (-3%) i la de fruites es va situar en 266.748 tones per un valor de 205 milions d'euros (+1%).

 

Fruita catalana

Les exportacions de fruita catalana -pomes i peres- en aquest primer trimestre se situen per sota de les registrades el primer trimestre de l'any 2011, amb unes exportacions de 15.311 tones de pomes i 8.821 tones de peres, amb lleugers increments d'alguns mercats com són Israel, Aràbia Saudita i Portugal en peres i el Regne Unit en pomes. Malgrat aquestes xifres en la fruita de llavor, Afrucat, valora positivament aquestes dades globals espanyoles i considera que el sector fruiter ha d'afrontar la nova campanya d'estiu amb optimisme moderat gràcies al bon comportament dels mercats en els productes de temporada.

 

Data de Publicació 21 Maig de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AfruCat , agricultura, fruticultura, ramaderia , mercats "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.