Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 7 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Molts productors porcins no caldrà que canviïn els 'slats' per adaptar-se a la normativa

1 fotos

La normativa comunitària de protecció dels porcs, que entrarà en vigor a començaments de 2013, estableix, entre altres mesures, unes determinades mides que han de fer els terres engraellats de les granges -coneguts popularment com a slats- i que solament són d'aplicació per a peces de formigó i quan els animals estiguin en grup.

Per a molts productors catalans, el compliment d'aquest requisit representava haver de canviar la majoria dels terres engraellats de les seves explotacions, ja que la majoria d'slats no complien amb la normativa per molt pocs mil·límetres.

Paral·lelament, però, la normativa de fabricació d'aquestes peces admetia un marge d'uns 3 mm, tant pel que fa les mides de l'obertura com de la bigueta. Davant d'això, des d'un bon principi el departament d'Agricultura va entendre que aquest marge s'havia d'admetre en la interpretació de la normativa de benestar animal. Així doncs, es va informar al Ministeri d'Agricultura, qui va acceptar la proposta del DAAM i va incloure aquesta tolerància en el "Document tècnic per a l'adaptació al benestar animal" que va elaborar.

La Comissió Europea, per la seva banda, s'ha manifestat a favor que la tolerància establerta pels estàndards europeus de fabricació d'slats de formigó s'accepti quan s'avaluï l'adaptació al benestar animal de les explotacions de porcí.

Gràcies a aquesta mesura, molts productors porcins catalans podran adaptar les seves explotacions sense haver de canviar el terra de les seves granges, la qual cosa suposarà un important estalvi econòmic, alhora que en facilitarà l'adaptació.

 

Data de Publicació 20 Maig de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , porcí "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.