Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Inspecció farà unes 200 visites a explotacions agràries durant la campanya de la fruita

  • Reunió de la suddelegada del Govern central amb el delegat del Govern autonòmic
  • Reunió de la suddelegada del Govern central amb el delegat del Govern autonòmic
  • Reunió d'alcaldes amb el delegat del Govern
3 fotos

La Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha anunciat que els controls d'identificació per garantir els drets i deures dels treballadors en la campanya de recollida de la fruita "començaran de forma imminent en la zona del Baix Segre". Manso ha fet aquestes declaracions després de la reunió amb el Delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré -qui es va reunir dimecres amb els alcaldes del Baix Segre per la mateixa qüestió-, i representants dels cossos de seguretat -Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil- per coordinar les actuacions i el dispositiu de seguretat de la campanya de fruita.

Els controls d'identificació per garantir els drets i deures dels treballadors en la campanya de fruita es continuaran fent de forma conjunta entre Mossos i Policia Nacional i tenen com a finalitat evitar assentaments i verificar la documentació dels ciutadans d'origen estranger. En aquest sentit, la Policia Nacional va identificar 504 ciutadans estrangers entre els mesos de juny i setembre de l'any passat a 47 dels quals els va obrir una proposta d'expulsió en aplicació de la Llei d'Estrangeria.

D'altra banda, la Subdelegada ha destacat que la Inspecció de Treball mantindrà les visites d'inspecció a explotacions agràries per garantir l'aplicació de les normatives laborals i del conveni del camp. Les previsions en aquest sentit apunten a unes 200 visites planificades a les que s'afegiran aquelles derivades de denúncies concretes.

La Inspecció de Treball va fer en l'anterior campanya de fruita un total de 173 visites en les que va identificar a 330 treballadors espanyols i a 892 treballadors d'origen estranger. Les visites a explotacions agrícoles i/o magatzems de fruita per part de la Inspecció es fan amb acompanyament d'agents de la Guàrdia Civil.

La Subdelegada del Govern, Inma Manso, ha insistit també en el missatge que les persones que no tinguin aparaulat un contracte de feina evitin el desplaçament a la zona del Baix Segre i han destacat "l'alt grau de compliment de la legalitat per part de l'empresariat agrari de Lleida".

Inma Manso ha recordat que l'Administració de l'Estat no autoritzarà noves contractacions en origen de treballadors llevat d'aquells que han adquirit el dret legal pel fet d'haver-hi treballat en les dues darreres campanyes.

 

Data de Publicació 17 Maig de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , campanya fruita , Guàrdia Civil , immigració , Mossos d'Esquadra , seguretat ciutadana "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.