Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

JARC-COAG exigeix mesures per a la gestió de mercats de fruites i verdures

1 fotos

La Coordinadora d'organitzacions d'agricultors i Ramaders (COAG), entitat a la que està adscrita JARC, ha demanat en el marc del Comitè Mixt franco-italo-espanyol de fruites i hortalisses celebrat dijous passat mesures urgents, concretes i eficaces per a la gestió dels mercats en el sector de fruites i hortalisses.

JARC-COAG considera que s'ha d'abordar amb urgència la millora dels sistemes actualment en vigor i el desenvolupament de nous mecanismes, com pot ser la creació d'un sistema de crisi greu, i no esperar a la modificació de la normativa específica del sector. En aquesta línia, s'ha de dotar de contingut real a l'actual proposta de reforma de la PAC pel que fa a la gestió dels mercats, a les possibilitats d'actuació per part de les interprofessionals per a l'ordenació de la cadena de valor i l'establiment d'excepcions a la normativa de competència que permetin l'establiment de mesures reals per afavorir la recepció de preus dignes per part de productor.

"Els mecanismes de gestió de mercats actuals en el sector són absolutament insuficients per fer front a les crisis recurrents que patim", ha apuntat Eduardo López, responsable del sector hortofructícola en la Comissió Executiva de COAG. En aquest sentit, s'ha demanat que la reforma de la PAC-post 2013 reculli l'especificitat del sector agrari i estableixi excepcions en matèria de competència que permetin fer front a la concentració de la gran distribució i el seu complet control sobre els preus en origen. A més, COAG aposta per un sistema de gestió de crisi greu, àgil, universal i accessible per a tots els productors, amb finançament 100% pública i que s'activi de manera automàtica i immediata davant caigudes de preus.

La delegació de COAG ha proposat també mesures per millorar el funcionament de la cadena alimentària en el sector, especialment, la millora de la posició de les organitzacions de productors i el reforç del paper negociador en el si de les Interprofessionals.

En el cas concret del sector del préssec i la nectarina, per evitar les recurrents situacions de crisi de preus greus, com les esdevingudes en la campanya passada i que poden aguditzar aquest any per la patent caiguda del consum, els representants de COAG han destacat la necessitat d'avançar-se les caigudes sobtades de preu, de les quals és molt difícil de recuperar al llarg de la campanya.

Després de la reforma de l'osmi de fruites i hortalisses produïda el 2007, els únics mecanismes de gestió de mercat existents en aquest sector, les mesures de gestió i prevenció de crisi de les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH), només poden aplicar a través dels programes operatius de les mateixes. Les OPFH tenen poc pes davant la part compradora (només entre el 35% i 40% de la producció es troba organitzat en OP) i la retirada particular per part d'una OPFH no té cap impacte en el mercat global.

 

 

Data de Publicació 14 Maig de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , JARC , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.