Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

La producció de préssec i nectarina a Lleida augmentarà aquest 2012 un 5%

4 fotos

Aquest matí ha tingut lloc el 16è Fòrum nacional del préssec i la nectarina d'Alcarràs, on l'entitat organitzadora, AfruCat, ha presentat les previsions d'aquestes fruites de pinyol per aquesta propera campanya de 2012. Pel que fa a Lleida, una de les zones més importants a nivell productiu en àmbit espanyol i també europeu, s'apunta a un augment del 5% en la seva producció respecte l'any passat i arribaria a les 365.000 tones. En el context europeu, sembla que no hi haurà solapament de campanyes, pel que les perspectives en quant a preus apunten ser favorables. Tot apunta que tant Espanya com Europa tindran una producció similar a la de l'any passat.

Catalunya augmentarà un 4% la seva producció respecte l'any passat i es preveu que arribi a produir unes 412.000 tones de préssec i nectarina. Aquest augment és degut, en part, per la producció de noves plantacions joves de nectarina i per l'aposta del préssec pla, el paraguayo.

A nivell espanyol, s'espera una campanya similar a la de l'any passat, però amb baixades considerables a Andalusia, València, Múrcia i Extremadura per les gelades del mes de febrer que provocaran que falti oferta en les varietats primerenques i que es revaloritzi el preu d'aquestes varietats. En general, baixarà tota la producció espanyola tret de Catalunya i Aragó. Les previsions d'AfruCat per Espanya apunten a una producció de 1.168.000 tones -el 2011 es van produir 1.184.000-.

En definitiva, aquesta campanya es resumeix en una campanya normal, similar a la de l'any anterior i amb un calendari on no es preveuen solapaments de campanyes com va passar l'any passat. Això fa ser optimistes a les associacions de productors, tot i que recorden que els factors meteorològics tenen molt a dir i que això és una mera previsió.

 

 

Data de Publicació 26 Abril de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AfruCat , agricultura, fruticultura, ramaderia , Alcarràs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.