Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Fotografies del vessament del Pantà Gran d'Alcarràs

  • Foto: Gerard Companys
  • Foto: Gerard Companys
  • Foto: Gerard Companys
3 fotos

Un alcarrassí ens ha fet arribar algunes fotografies del vessament del Pantà Gran d'Alcarràs que aquest divendres va causar diverses incidències i sobretot un gran ensurt als alcarrassins. Fins i tot un veí va veure perillar la seva vida quan el seu vehicle circulava per un pont i aquest es va enfonsar. Algunes granges es van veure afectades, així com també un parell de cases les famílies de les quals es van evacuar per prevenció. Sortosament, cap persona va resultar ferida.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís d'un desbordament d'una bassa de rec al terme d'Alcarràs. La bassa, coneguda com al Pantà Gran (situada al Tossal de Vallseca), s'havia desbordat després que l'aigua de l'interior hagués fet cedir el terreny que li feia de mur de contenció. El torrent d'aigua que es va formar va desembocar a la riera dels Reguers, més a l'oest, que va créixer de nivell fins a la seva desembocadura al riu Segre. 

Com a conseqüència de l'increment del cabdal de la riera dels Reguers, es van produir diferents incidències. A la vora del Pantà Gran, i a tocar del punt on la riera dels Reguers rebia l'aigua de la bassa, es va esfondrar un pont en el moment que hi circulava una furgoneta que havia saltat la balisa protectora feta pels Mossos d'Esquadra. El conductor va resultar il·lès i els Bombers van retirar el vehicle de l'interior del torrent.
 
Al sud del Pantà Gran, al paratge de Malgovern, l'aigua va entrar dins de 2 granges. Cap persona no va resultar ferida. Més endavant, per la part del darrere del Polígon Industrial d'Alcarràs, els Bombers de la Generalitat van evacuar una sola casa, on hi viu un matrimoni, ja que la finca havia quedat inundada. A més, en aquesta mateixa zona també va caure un pont però no va afectar cap vehicle ni cap persona.
 
I a la part baixa de la riera dels Reguers, al quilòmetre 453,7 de la carretera N-IIa (just a l'entrada del Polígon Industrial d'Alcarràs), els Bombers van haver d'evacuar els vedells d'una granja com a mesura preventiva i 2 cases més. En aquesta zona, molt a la vora de la carretera, s'havia format un important bassal d'aigua que posteriorment va anar baixant de nivell, coincidint també amb la pèrdua de cabal de la riera, ja que l'aigua que vessava del Pantà Gran també s'havia reduït considerablement.

Un cop passat l'ensurt, ara és torn d'efectuar els peritatges pertinents i prendre les mesures que calgui per a que una cosa així no torni a passar.

 

Data de Publicació 23 Abril de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Alcarràs , Bombers "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.