Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El boví tem que la nova PAC s'oblidi del sector

9 fotos

Alcarràs va acollir el 10 de novembre la XIII edició de la Jornada del Boví de Carn d'Alcarràs al CCM Lo Casino. Davant un públic assistent molt nombrós es va posar sobre la taula les problemàtiques del sector -especialment pel que fa al preu del cereal- i quines mesures inclourà la nova PAC.

Jorge de Saja, secretari general de CESFAC, va explicar que Espanya importa una tercera part del cereal que necessita i, en aquest sentit, la globalització fa que hi hagi massa factors que influeixin al preu de venda. Pel que fa les expectatives de futur, Saja va apuntar a un augment del consum de carn de boví gràcies a l'augment demogràfic i un preu del cereal que es mantindrà alt. Caldria doncs, segons Saja, unes bones collites mundials, una menor intervenció de la borsa als mercats del consum per energies renovables, una disminució de la demanda de Xina i una major estabilitat en les principals monedes (dòlar respecte euro).

Carles Buixadé, catedràtic UD Produccions Animals ETSI Agrònoms UPM, va contextualitzar la PAC en el mapa europeu. En primer lloc va dir que Europa presenta un quadre de productes cars, en segon, que els països emergents estan desenvolupant les seves explotacions i, per últim, que es continua destinant un percentatge alt de matèries primeres en biocombustibles. A Espanya, a més, s'estableixen uns preus d'origen superiors als costos de producció, una conformació de preus per part del consumidor i un desequilibri de la cadena de valor. 

La intervenció de Daniel Villalba, del departament de Producció Animal de la UdL, va consistir en explicar sistemes alternatius al pinso, com podrien ser els farratges per l'alimentació de vedell d'engreix en sistema intensiu. 

La segona part de la jornada va estar dedicada a la PAC: com s'ha legislat a Brussel·les i com quedarà a Espanya. Tot i això, la proposta encara ha de passar pel Parlament Europeu i pel Consell i fins abans d'acabar l'any 2013 no estarà aprovat el nou reglament. 

Aquesta jornada del boví va posar sobre la taula els objectius de la nova PAC -competitivitat econòmica, mediambiental, social i territorial-, així com també les prioritats del nou PDR -ajut als joves, inversions col·lectives, plans sobre mesures agroambientals i agrupacions de productors-.

Un cop acabades les ponències es va obrir el torn de debat i preguntes. Els productors van manifestar el descontent general del sector per les línies generals de la PAC que, consideren, deixa en molt mal lloc el sector boví. Qüestions com la definició d'agricultor professional o la necessitat de base territorial per entrar al nou sistema d'ajuts van perfilar-se com a les principals preocupacions del sector.

 

 

Data de Publicació 10 Novembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Alcarràs , boví , jornades , PAC "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.