Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Estat financer d'Aitona

1 fotos

Benvolguts veïns, benvolgudes veïnes,

Em dirigeixo a vosaltres en nom de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Aitona, amb el propòsit d'oferir-vos la informació més actualitzada sobre l'estat financer municipal. Com sabeu, els responsables del consistori hem tingut, des del principi, el ferm propòsit d'informar puntualment als veïns i a les veïnes de tot allò que és relatiu a l'economia del nostre municipi i ara, més encara, tenint en compte el difícil context econòmic que estem travessant. Tal com us hem indicat en diversos butlletins municipals, l'Ajuntament d'Aitona no es troba en condicions d'afirmar que disposa d'una economia sanejada. L'anterior equip de govern, liderat per ERC, va endeutar al nostre poble fins a límits insospitats. A banda de la mala gestió en diferents matèries, el consistori d'aleshores va emprendre unes obres inassumibles per un poble de 2.400 habitants com Aitona: les de l'edifici multifuncional, amb un cost inicial d'1.600.000,00 euros.

Conscients d'allò que implica assumir una responsabilitat com la d'estar al capdavant d'un ajuntament, l'actual equip de govern es va veure obligat a demanar un nou crèdit per poder fer-se càrrec de les despeses del municipi, pagar tots els deutes, així com tots els serveis dels proveïdors. Com és lògic, a més, també ens hem vist obligats a aturar l'obra faraònica de l'edifici multifuncional, que hagués duplicat el deute al que ERC ens va abocar, ja que ens vèiem incapaços d'acabar-la i posar-la en funcionament per l'import de totes aquestes despeses, a més a més del cost que suposaria el seu manteniment per a tots els veïns d'Aitona, per aquests motius, varem fer un canvi d'obra i els diners que s'havien de gastar a la tercera fase de l'edifici multifuncional, s'han destinat a la millora del tram del camí de Llardecans. D'aquesta manera, tots els agricultors i veïns d'Aitona podran gaudir d'un camí ben asfaltat, essent així una inversió econòmica productiva.

En els últims mesos ens hem vist obligats a aprovar una sèrie de mesures per lluitar contra la crisi econòmica, encara que algunes d'aquestes s'hagin executat a contracor. Ens referim, lògicament, a l'acomiadament de dos treballadors de gran vàlua pel nostre ajuntament i a qui els hi agraïm especialment la tasca realitzada fins ara. Paralólelament, i sempre pensant en el benefici del poble, estem convençuts que l'ajuntament més eficaç és aquell en el que es treballa en equip. Per aquest motiu, una mesura que ja s'ha aplicat, ha estat la redistribució de les tasques entre els treballadors i les treballadores del Consistori per tal de fer més efectiva i productiva la gestió municipal, ampliant l'horari d'oficines i no deixant de fer cap servei. En aquest sentit, tal com us varem explicar en el darrer Butlletí d'Informació Municipal, el consistori ha pres una nova mesura que s'ha executat en compliment de la normativa que obliga als ajuntaments a gestionar eficaçment el seu patrimoni.

Aquesta mesura deriva del fet que hi ha pagesos que han estat gaudint des de fa anys dels béns comunals del nostre poble, mentre que d'altres pagesos s'han endeutat per poder comprar una finca en propietat. És una responsabilitat de l'equip de govern la defensa i l'aplicació de les polítiques municipals, la gestió dels béns comunals, la defensa de la igualtat entre els veïns i les veïnes i, la més important, la de prestar-los serveis i estar al seu servei.

Així que, per una banda, l'execució d'aquesta mesura, evitarà el greuge comparatiu que fins ara existia amb els pagesos que sí paguen els impostos que els pertoca per les parcelóles que tenen en propietat. D'altra banda, els qui gaudeixen d'aquests béns comunals, contribuiran amb responsabilitat a fer una aportació justa al municipi. En definitiva, es tracta d'una mesura més justa per a tots. Sabíem que assumir la gestió de l'Ajuntament d'Aitona no seria gens fàcil. Treballar per un poble demana lideratge, responsabilitat i, moltes vegades, valentia per prendre decisions, encara que aquestes siguin difícils i puguin afectar les persones, el nostre bé més valuós. També som conscients que no totes les decisions seran ben rebudes per tothom, però sabem que dir la veritat i treballar de valent seran les nostres millors armes per lluitar contra aquesta crisi. El nostre equip de govern està disposat a treballar de valent i a lluitar amb fermesa per Aitona, independentment dels comentaris i escrits que intenten o intentaran desacreditar la tasca innovadora, creativa i, sobretot, en benefici, cura i atenció als veïns i a les veïnes d'Aitona.


Rosa Pujol Esteve
Alcaldessa d'Aitona

 

Data de Publicació 24 Gener de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Aitona , ajuntaments "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.