Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Gimenells acull una jornada sobre la sembra directa

6 fotos

Els alts costos de producció i, en general, la situació de l'agricultura, vulnerable als fluxos del mercat i a les condicions meteorològiques, fan que els pagesos busquin alternatives que minimitzin els costos de producció. És el cas de la sembra directa, aplicada des de fa uns anys en cultius de secà tant a Catalunya com a la resta del territori espanyol, que redueix les emissions contaminants i a més, en millora la producció. Ara, molts agricultors ja l'estant aplicant en cultius de regadiu. Gimenells va acollir el 23 de setembre la jornada La sembla directa en regadiu, destinada a explicar els avantatges i els inconvenients que té aquesta nova pràctica en regadiu.

Tal i com va explicar a la revista Altanto!! Alejandro Domingo, responsable de cereals i conreus herbacis d'Unió de Pagesos, la sembra directa, també anomenada agricultura de conservació, respecta més el medi ambient que la sembra tradicional, ja que no remou tant el terreny i per tant, la maquinària no cal que passi tantes vegades, estalviant combustible i emissions a l'atmosfera. D'altra banda, també permet que l'aigua i els residus vegetals aguantin més al sòl i augmenti així la producció reduint els costos. L'inconvenient d'aquest sistema és que l'agricultor ha de canviar la maquinària, a banda de fer rotacions de cultiu. En aquest sentit, la colza es va assenyalar com a molt encertada per les seves propietats descompactadores, pel preu i perquè reté els adobs. 

Una cop acabada la jornada, els assistents van visitar l'exposició de maquinària relacionada amb la sembra directa.

 

 

Data de Publicació 25 Setembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Gimenells i Pla de la Font , jornades , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.