Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 7 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El porcí veu complicat adaptar-se a la normativa de benestar animal

4 fotos

El sector porcí veu gairebé impossible adaptar-se a la nova normativa de benestar animal abans del 2013 i demanen que aquesta sigui més flexible i que disposi de fons europeus per aplicar-la. Així es va despendre del seminari estatal del porcí que COAG i JARC van organitzar a Alcarràs el passat 7 d'octubre. També es va posar de manifest la retallada en el pressupost que el ministeri d'Agricultura està aplicant en matèria de sanitat animal, que en dos anys arriba ja al 60%.

"Volem adequar-nos a la normativa, però la situació no ho permet. Els ramaders ho tenim molt difícil per complir amb la normativa si no ens donen finançament", deia Jaume Bernis, responsable del porcí de JARC a Catalunya. Per la seva banda, José Luís Iranzo, responsable del sector ramader de COAG, va dir que amb la nova PAC el mercat encara serà més lliure, pel que l'estabilitat econòmica del sector serà més vulnerable. Iranzo va destacar també que les ADS (Associació Defensa Sanitària) podrien veure perillar la seva viabilitat degut a la retallada que estant patint i que a la llarga potser haurà de ser el ramader qui mantingui aquestes associacions tant importants pel sector, que també són claus per crear llocs de treball qualificats al món rural.

Des de COAG demanen que la normativa de benestar animal sigui més flexible i que vingui recolzada per fons europeus, que el mercat de les matèries primeres sigui més regulable, així com també que la Unió Europea tingui les eines necessàries per fer front a les fluctuacions constants del mercat i que es fixi un preu mínim per evitar vendre sota costos.

 

 

Data de Publicació 10 Octubre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Alcarràs , jornades , PAC , porcí "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.