Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Ja es poden demanar els ajuts per a la reconversió de fruita dolça per als anys 2012 i 2013

1 fotos

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha convocat els ajuts per a la reconversió de plantacions de fruita dolça per als anys 2012 i 2013, i n'ha aprovat les bases reguladores corresponents. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 29 de desembre de 2011.

La finalitat d'aquests ajuts és l'adaptació del sector de la fruita dolça de Catalunya a les exigències del mercat arrencant les varietats obsoletes i plantant varietats noves adaptades al territori i als mercats, per tal d'aconseguir un major equilibri entre l'oferta i la demanda, i dinamitzar i millorar la competitivitat del sector fructícola català.

A Catalunya es va iniciar la Reconversió de plantacions de fruita dolça l'any 2006. El pla inicial havia de ser vigent fins a 31 de març de 2011, però per circumstàncies tant climatològiques com econòmiques els beneficiaris no han pogut executar totalment els seus plans de reconversió i és per aquest motiu que s'ha prorrogat el termini de finalització del pla fins al juny de 2013, obrint un nou període de presentació de noves sol·licituds.

El Pla de reconversió 2006-2011 pretenia reconvertir a nivell de tot l'Estat unes 12.000 hectàrees, i actualment, a Catalunya, ja s'han reconvertit unes 3.200 hectàrees, el que ha permès assolir una de les taxes de reconversió de les plantacions de fruiters més altes de tota Europa. L'import total dels ajuts concedits fins ara en aquest Pla de reconversió és de més de 16 milions d'euros, finançats a parts iguals pel Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) i pel Departament.

Les espècies a reconvertir són la pomera, la perera, el nectariner, el presseguer, el cirerer, la prunera i, com a novetat, en aquesta convocatòria s'inclou també l'albercoquer.

Les inversions subvencionables són la nova plantació (prèviament hi ha d'haver una superfície equivalent d'arrencada), i/o l'asprada en pomera i perera, i/o instal·lació de regadiu, en parcel·les que inicialment ja eren de regadiu.

La data límit per a realitzar les actuacions que s'aprovaran per a l'anualitat 2012 serà el 30 de juny de 2012, i per l'anualitat 2013 les actuacions es podran realitzar de juliol de 2012 fins a 30 de juny de 2013.

L'ajut és una subvenció directa que es calcula en base a uns mòduls per actuació que van de 10.000€/ha a 16.000€/ha, segons l'actuació que volen dur a terme, als quals se'ls hi aplicarà uns percentatges en funció de les característiques de cada beneficiari, que poden ser de com a mínim un 15% i fins a un màxim de 55%.

 

Per més informació podeu consultar a la pàgina web del DAAM.

 

 

Data de Publicació 30 Novembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , ajudes i subvencions , DAAM "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.