Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Unió de Pagesos demana la retirada de la proposta de la reforma de la PAC

La mesura suposaria una gran davallada dels ajuts que s'atorguen actualment

  • Josep Carles Vicente, ahir en roda de premsa
1 fotos

El sindicat Unió de Pagesos va denunciar aquest dimarts en roda de premsa la pèrdua de suport als sectors agrícoles i ramaders catalans que comportaria, si s'aprovés, la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC). La proposta-esborrany ha estat presentada recentment per la ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, a les comunitats autònomes i segons el sindicat, si continua endavant suposarà una davallada dels ajuts en pràcticament tots els sectors: l'arròs (91%), l'oli d'oliva (53%) o els conreus herbacis de secà (35%), entre altres.

El membre de la comissió permanent d'UP, Josep Carles Vicente, va explicar que la proposta passa per substituir l'actual sistema d'ajuts basats en referències històriques (règim de pagament únic) i les indemnitzacions compensatòries de zones de muntanya i desafavorides amb cofinançament dels estats membres, és a dir, Estat i Generalitat, per un model d'ajuts directes a la renda. Aquest model combinaria un ajut comú base (100 euros per hectàrea de Superfície Agrària Útil i per a totes les orientacions productives) i un ajut als territoris amb dificultats naturals objectives: les actuals zones de muntanya i desafavorides. El Ministeri també proposa substituir les indemnitzacions compensatòries d'aquestes zones, basades en el cofinançament estatal, per un ajut únicament comunitari harmonitzat a nivell europeu que redueixi la disparitat actual en els imports d'aquests ajuts per Estat o regió.

En aquest sentit, Vicente va denunciar que aquest és un model basat en la superfície i no en la productivitat. A més, va criticar que no té en compte les inversions de millora que es fan a les petites explotacions i que només beneficia al latifundista. Així doncs, demana al departament d'Agricultura que ho analitzi i que s'hi mostri contrari.

Data de Publicació 09 Febrer de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , PAC , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.