Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Agricultura allarga la prohibició fer foc en zones forestals

Fins el 31 d'octubre no es podrà fer foc als terrenys forestals sense autorització a causa de l'elevat risc d'incendis en la majoria de comarques catalanes

1 fotos

El Departament d'Agricultura ha dictat que durant el període comprès entre el 16 d'octubre i el 31 d'octubre quedi prohibit encendre cap tipus de foc en terreny forestal. La prohibició de fer foc al bosc s'acabava històricament el 15 d'octubre però aquest any de manera excepcional s'estableixen unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis forestals.

La meteorologia dels darrers mesos i setmanes està propiciant que durant aquesta tardor la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d'incendis. Les causes d'aquesta situació estan relacionades amb la manca de pluges. Mentre no millorin les condicions de la vegetació es preveu que el nivell de perill d'incendi continuï assolint sovint valors alts, molts alts i fins hi tot extrems en els dies més desfavorables.
 
En funció de la meteorologia i del risc d'incendi forestal es podrien prorrogar aquestes mesures excepcionals fins que el risc disminueixi. Així, en el període comprès entre el 16 d'octubre i el 31 d'octubre de 2011 queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d'incendi. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d'esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura, llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

La prohibició afecta les comarques de l'Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès,Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Gironès, Maresme, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pla de l'Estany, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès,Terra Alta, Urgell,Vallès Occidental i Vallès Oriental.

 

Data de Publicació 17 Octubre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " DAAM , incendi , meteorologia "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.